EkologijaNajnovije vijesti

Splav ‘Fristajler’: ‘Bilećko more’ dobija uređenu plažu!

Iako je u pitanju privatna investicija, vijest koja će obradovati sve bilećane i hercegovce, koji ljetne vrućine provode na našem jezeru: od ljeta će biti u mogućnosti da koriste i plažu.

Naime, menadžment splava “Fristajler” već je započeo sa pripremama za novu sezonu, a akcenat je stavljen na nasipanje plaže. Ona će biti dostupna svim posjetiocima Bilećkog jezera, pa će nadamo se imati uticaj i na ukupnu posjetu na jednoj od najvećih vještačkih akumulacija na Balkanu.

Radovi su u toku, a mašine rade na izaravnjavanju podloge, kako bi plaža bila što funkcionalnija.

Bilećko jezero ima veliki potencijal, a prilazi vodi su u najvećoj mjeri zapušteni, te ćemo se na ovaj način potruditi da to olakšamo, za opšte dobro svih posjetioca, u nadi da će ovo biti inicijalna kapisla za veliku ekspanziju turističkog potencijala kako našeg “mora” tako i opštine u cjelini, rečeno je iz menadžmenta Fristajlera.

Pored brojnih sadržaja koje pripremamo za narednu sezonu, biće obezbijeđen i kompletan mobilijar za plažu, a želim napomenuti da, iako je u sklopu splava, plaža će biti dostupna svim posjetiocima jezera, istakao je Đorđe Bošnjak, investitor u projekat.

Pročitajte i:   Poziv na Jadransko podunavski kup u disciplini 'mušičarenje' - Crna Gora

Iz “Fristajlera” su se ovom prilikom zahvalili svima koji su pomogli u relizaciji ovog projekta, sa željim da naredno ljeto obori rekorde posjeta na biseru Hercegovine.

Bilećko jezero trenutno svoju turističku ponudu bazira uglavnom na ribolovu, ali se nadamo da od naredne sezone počinje turistički procvat u više sfera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.