Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

СРД „Младица“ Фоча: Oдржанa петодневнa ‘Школa риболова 2023’

СРД „Младица“ Фоча је у периоду од 10.07. до 14.07.2023. године одржало петодневну „Школу риболова 2023“ по програму Спортско-риболовног савеза Републике Српске.

Учесници школе риболова су били дјечаци старости од 7 до 14 година, њих укупно 8.

У петодневној школи риболова млади полазници су имали прилику да упознају рад СРД „Младица“ Фоча и друже се у канцеларији виде и упознају се са изгледом и грађом рибљих врста које настањују наше ријеке (младица, липљан, пастрмка, шкобаљ, клен) које имају препариране у нашој канцеларији, упознају се са законима , актима и правилницима обављања спортског риболова које одређује Закон о рибарству Републике Српске.

Теоретска настава је трајала два дана у канцеларији друштва, а практична три дана на ријекама Дрини и Ћехотини.

На практичној настави дјеца су имала прилику да упознају технике обављања спортског риболова (пловкарење, мушичарење, вараличарење) које су заступљене највише код нас, као и да науче како правилно везати и користити алате, опрему и мамце у поменутим техникама спортског риболова и упецају своје прве рибе.

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

Пети дан школе дјеца су у канцеларији радила тест који се састојао од питања о ономе што су имала прилику научити у ‘Школи риболова 2023’.

Сви полазници су успјешно положили тест и додјељене су им чланске карте са маркицом школе риболова, дипломе о успјешно завршеној школи и ситан прибор за риболовну технику пловкарења.

Предавања је водио рибочувар-секретар Владимир Тривун.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.