Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Reakcija SRTD “Ramske vode”: Od Ibrahima iz Kalesije po zakonu izuzete mreže i čamac kao predmeti kojim je vršio krivolov

Nakon što je u javnost “isplivala” ispovijest ribara Ibrahima iz Kalesije koji se požalio na loš tretman od ribočuvara na Ramskom jezeru, iz SRTD “Ramske vode” su reagovali saopštenjem u kojem su iznijeli svoju stranu priču. U cilju objekitvnog informisanja javnosti njihovu reakciju prenosimo u cjelosti bez izmjena:

“Dana 17.06.2023. godine ribočuvar Udruge SRTD „Ramske vode“ zatražio je asistenciju policije u mjestu Klanac, općina Prozor – Rama. Na mjesto je izišla patrola policije te još dva člana SRTD „Ramske vode“ . Prilikom pregleda utvrđeno je da Ibrahim Alić posjeduje 9 mreža od kojih su dvije bile mokre što je dotični opravdao riječima „Taman sam ih opro“.

SRTD „Ramske vode“ su po Zakonu o slatkovodnom ribarstvu izuzele mreže kao i čamac PVC kao predmet s kojim se izvršava krivolov. Ibrahim Alić je preveden u policijsku stanicu Prozor u svojstvu osumnjičenika te je dao Izjavu policijskim službenicima.

SRTD „Ramske vode“ su u zakonskom okviru obavijestili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a o poduzetim radnjama. Predmetna oprema je pohranjena u skladišne prostorije Udruge do okončanja sudskog postupka.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

Činjenice su da je gospodin Ibrahim priznao da je on samo vozač, da druga tri momka naknadno dođu i razvlače mreže što je i razumljivo s obzirom na njegove godine. Također je priznao u policijskoj postaji da su ostali bez 8 mreža na Ramskom jezeru koje su zaplijenili ribočuvari mjesec dana prije ovog nemilog događaja.

U cilju objektivnog informiranja i slogana „Ljudi nam vjeruju – nećemo iznevjeriti“ tražimo od Vas da zatražite od MUP-a HNŽ, Policijske stanice Prozor Informacije o ovom događaju.

Pozivamo poštene ribolovce da dođu i upoznaju Ramsko jezero,a mi ćemo se potruditi da dokažemo da smo dobri domaćini. A one ribolovce koji „Sasvim slučajno“ imaju 9-10 mreža uz sebe molimo da nas zaobiđu u širokom luku.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.