Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

USR Bioštica Sokolac: U okviru projekta ‘RELOAD2’ održana Mala škola ribolova i poribljena rijeka Bioštica

U okviru projekta RELOAD2, koji finansira Evropska Unija, implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija uz podršku Grada Istočno Sarajevo, Udruženje sportskih ribolovaca “Bioštica” Sokolac, organizovalo je školu ribolova za dječake i djevojčice uzrasta 10-15 godina.

Polaznici kroz teoretske i praktične radionice uče o sportskom ribolovu ali i o značaju odgovornog odnosa prema prirodi, s fokusom na očuvanje riječnih bisera Sokoca i ribljeg fonda u njima.

Pošto je lični doživljaj najbolji učitelj, polaznici škole ribolova su proteklog vikenda imali priliku da sa članovima USR “Bioštica” učestvuju u poribljavanju rijeke Bioštice. Njihovo zadovoljstvo i ponos zbog doprinosa koji su dali nije se moglo sakriti.

Nagrada za male ribolovce je uslijedila već sljedećeg dana kada su dobili priliku da se okušaju u ribolovu uz podršku iskusnih ribolovaca koji su ih učili osnovama pecanja i nesebično im dijelili savjete.

Nisu izostali prvi ulovi praćeni grajom i cikom uzbuđene djece koja su se iskreno radovala uspjehu svakog drugara kao da je njihov lični.

Njihova radošću obasjana lica sijala su jače od oktobarskog sunca koje ih je milovalo svojim zracima.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi u dicsiplini 'lov ribe udicom sa hranilicom - Feeder'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.