Najnovije vijesti

USR ‘Bioštica’ Sokolac: Nastavljena realizacija projekta ‘Otkrivanje čari ribolova – mladi ribolovci’

U okviru projekta “Otkrivanje čari ribolova – mladi ribolovci”, nastavili smo druženje sa našim malim drugarima tokom oktobra.

Učenici škole su učili o ekologiji i važnosti očuvanja prirodnog okoliša, kako napraviti umjetne mamce i ono što ih je najviše obradovalo je odlazak na rijeku Biošticu gdje su neumorno lovili.

Miholjsko ljeto nas je počastilo lijepim vremenom pa smo svaku priliku iskoristili za boravak u prirodi.

I dok je jesen polako obojila okolinu svojom raskošnom paletom boja, zarazni dječji smijeh širio se obalama Biostice, formirana prijateljstva, jačajući osjećaj solidarnosti među njima…

Obradovali su se svakoj ribi koju su ulovili kao da su je sami ulovili, pomagali jedni drugima kad im je udica bila upecana gdje ne treba, vezali čvorove i kačili mamce… A ni pjesma nije nedostajala.. Sve u duhu dobrog druženja i zajedničke, novootkrivene strasti prema ribolovu.

Podsjećamo, kroz projekat Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), EU finansira projekat „Otkrivanje čarolije ribolova“, koji realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), koji podržava grad Istočno Sarajevo, a implementira Udruženje sportskih ribolovaca “Biostica” iz Sokoca.

Pročitajte i:   Koalicija za Sanu: Čista Sana je naš imperativ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.