Stranica: 1/1.

Zakon o zastiti okolisa

Postano: 02 ožu 2011, 03:06
Postao/la Kovach
Evo imali smo prilike na stranici procitati vijest o ne postojanju Zakona o zastiti okolisa u BiH, ali i o namjeri da se isti sto prije usvoji. Pa drage kolege ribolovci evo nam mozda jedinstvene prilike da u njega "ugradimo" i ove nase rijeke i jezera, kao i ribe u njima pa hajde da se malo angazujemo i vidimo sta se moze tu uraditi. Ja spremam ono pismo cim se formira vlast, ali nebi bilo lose ostvariti kontakt sa ovima "zelenima", clanovima "Zelene parlamentarne grupe" ako se moze pa da vidimo mozemo li ista uciniti. Intersuje me vase misljenje o ovome pa bujrum.

Re: Zakon o zastiti okolisa

Postano: 02 ožu 2011, 09:07
Postao/la montana
To se ne smije propustiti. Eto idealne prilike da se infiltriramo u tu buducu radnu grupu i prakticno pomognemo po pitanju nasih problema! <flag>

Re: Zakon o zastiti okolisa

Postano: 03 ožu 2011, 22:51
Postao/la senad
Koliko se dotiče taj Zakon sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu koji je nama, faktički, najpreči!?
U ovom o zaštiti okoliša, samo bi rebalo insistirati na što većim kaznama za zagađivače - drakonskim za privredne subjekte, a i paprenim za građanstvo.

Re: Zakon o zastiti okolisa

Postano: 04 ožu 2011, 02:10
Postao/la montana
Cuj drugi zakon za ovo nase... Ja se obradovah :(

Re: Zakon o zastiti okolisa

Postano: 04 ožu 2011, 02:47
Postao/la Kovach
Mislim da nije samo to, ima cini mi se mjesta tu za zaštitu rijeka od izgradnje hidroelektrana na nacin kako to ovi rade. Mora se obezbjediti prirodna ravnoteza, odnosno ne smije biti uticaja na normalno odvijanje svih prirodnih ciklusa, znaci da moraju obezbjediti i prelaze za prolazak riba na mrijest, ne smiju u mnogome uticati na priobalni pojas itd...

U svakom slucaju mislim da bi trebalo, ako nista drugo oglasiti se jednim saopstenjem i sugerisati im upravo ovo sto ti senade spomenu, zestoke kazne za zagadjivace, mnogo vise kontrole kod davanja okolinskih dozvola, a i nakon izgradnje pojedinih objekata, kao i mnogo vece cifr za odstete pri izgradnji pojedinih objekata koji znatno uticu na okolis i narusavaju prirodnu ravnotezu.

Re: Zakon o zastiti okolisa

Postano: 04 ožu 2011, 17:22
Postao/la masterbih
Sve to mozete samo sanjati...
Pa fabrike godinama rukaju sve zivo u vodu itd.. pa se niko nesmije javiti :shock: