Stranica: 1/6.

BISTRO

Postano: 17 ruj 2006, 22:28
Postao/la edib
Bistro svim ribolovcima i ljubiteljima prirode .
Zar niko nema komentara no ovu temu .
Flz fishig kup na Sanici se održava 23. i 24. 09. i nadam se da će se okupiti dosta ribolovaca . Učestvovao sam na svim prethodnim i nadam se da će ovo biti bolje i sa manje propusta . Čujem da će ubaciti pastrmku prije takmičenja što lično ne podržavam i smatram da se treba ostaviti samo autohtonu divlju ribu .

Volio bih čuti i vaše komentare . :D 8)

Pozdrav!

Postano: 17 ruj 2006, 23:09
Postao/la admin
Dobro dosao, Edibe, na forum!
Na ovu temu je bilo par postova, medjutim, glupi "admin" (citaj:ja) ih je slucajno obrisao. Nesto smo raspredali o priboru i nadam se da ce ovim tvojim postom opet krenuti.Pozivam i "flyman"-a da nam nesto kaze na ovu temu.
Sto se tice tog poribljavnja, ako je u pitanju "kalifa", mislim da je ona po ribolovnim osnovama zabranjena za poribljavnje i sa tim treba upoznati sve koji jos uvijek ubacuju. Ocito,ne vodi se racuna o tome koliko je ona stetna za autohtone vrste, nego o komercijalizaciji vode. Kao i kod svih stvari, kasno cemo skontati sta radimo sa takvim poribljavanjima.
Bistro!

Postano: 17 ruj 2006, 23:41
Postao/la hero
Neki dan sam bio sa ljudima sa sanice, ubacice se samo potocna i nesto lipljena i to je tkzv. novinarski kup mislim da se vidimo dole bistro edibe i dobro doso na forum

Postano: 18 ruj 2006, 12:21
Postao/la angler
Pozdrav Edibe,
Pozdravljam sve aktivnosti vezano za flyfishing osim poribljavanja rijeka kalifom. Za neke je ona atraktivnija za ribolov ali mislim da je razlog samo iz komercijalni kao sto Senad rece. Sta ce nas jos sve kostati ta komercijalizacija. Ubacivanjem kalife istrijebice i glavatice ili popularno zvanog gonjavca sa neretvanskih jezera.
Ucesnik takmicenja nisam, cisto, iz finansijskih razloga, a zelim ti da postignes sto bolji uspjeh na Sanici.

SUPER TEMA

Postano: 19 ruj 2006, 22:30
Postao/la edib
POZDRAV SVIM

Drago mi je da mozemo komentarisati na ovu temu . Sutra sam u ribolovu na SANICI pa javljam kako sam prosao .
Nadam se da ce biti sto manje ubacene pastrmke jer je revir izuzetno bogat i nema potrebe ubacivati ribu . Vjerovatno neki ne znaju uloviti ako nije iz ribnjaka . Meni je zadovoljstvo nadmudrivati se sa autohtonom i divljom ribom pa i kad se ne javlja .
Ucestvovali smo na takmicenju ZLATNI LIPLJEN koji je nedavno odrzan u mjestu Brod Na Kupi i bilo je lijepo . Opaska organizatoru tog kupa je da su domaci ribolovci mahom koristili dodatna otezanja i dodatne muhe tj.MODERNI LAJNER a u pravilima su to zabranili .Valjda to tako treba .
Ipak je prvi mjesto i ZLATNI LIPLJEN dosao u Bosnu tj.Novi Grad-Bos.Novi . :lol: :lol: :lol: 8) .

Volio bih da se vise musicara ukljuci i da imamo ceste izvjestaje sa svih voda a posebno i lijepe fotografije .

Postano: 21 ruj 2006, 00:25
Postao/la hero
Edibe ako budes na Sanici u subotu javi se bicu sa ekipom na takmicenju
Suzi Sanjin Ado

MOLIM INFORMACIJE

Postano: 21 ruj 2006, 15:08
Postao/la edib
Lovili smo u srijedu i bilo je onako . Sanicu je zamutila Korcanici i puno je lisca i trave islo po dnu pa se riba posakrivala i umirila .
Interesuju me informacije o takmicenju na SANICI: kad pocinje
( satnica ) kad su prijave ,Trebalo je to poslati sa pozivnicana ranije jer dosta nas radi i treba isplanirati vikend .
A najvise me zanima zasto je u isto vrijeme i tekmicenje na KLOKOTU I D.Vakufu
Zaista mi je zao ako je u pitanju neko prepucavanje , volio bih da se to rijesi na drugi nacin i da se vidimo na svim vodama . MUSICARI se vole druziti neovisno ko je ko i gdje , a jako mi je zao kad propustim neki kup ili druzenje . :cry:
NEKA ODGOVORNI SJEDNU ZA STO I TO RIJESE STO PRIJE A NAS PUSTE DA SE DRUZIMO.
VALJDA CE SE U NAREDNOJ GODINI ISPLANIRATI SVA DRUZENJA I BLAGOVREMENO DOSTAVITI SVIM ZAINTERESOVANIM .

MOLIM ODGOVOR I MISLJENJE :? mozda sam ja nesto lose :) protumacio

Postano: 21 ruj 2006, 23:53
Postao/la hero
ma u pravu si edibe cak je isti dan i na plivi zlatni lipljen fakat su strpali sve u jedan dan grozota pa ce se ljudi rastrkat na sve strane i umjesto da ih bude 100 na jednom mjestu ovako ce se skupiti ni dovoljno da se takmice

Postano: 22 ruj 2006, 07:30
Postao/la angler
Vjerujem da se toliko takmicenja ne odvija ni u tri susjedne drzave odjednom, a kamoli u jednoj. To mi ko neka velesila u musicarenju!? Necuveno! Da nije kakva predizborna kampanja :?
Ma takmicenja treba definitivno ignorisati pa neka ih organizuju "Nailovoj materi".
Fakat me raspucalo!!!
A sto se tice obavjestenja to mozes saznati nigdje osim na bistrobih ili ovdje ako neko javi.
Koliko sam cuo na radiju na svijetsko prvenstvo se islo i u Fly fishingu i to je sve. Ostalih informacija nema!?

NEMA VEZE

Postano: 22 ruj 2006, 15:12
Postao/la edib
Drago mi je sto ste se javili .

Neka se ONI zabavljaju sa glupostima a mi se vidimo na vodi . U subotu sam na SANICI i lovim ribu u svakom slucaju . BISTRO i saljem izvjestaj kako je bilo . Napisite i VI koji izvjestaj pa da znamo kakvo je stanje na drugim vodama . :D :D :D :D :D

Postano: 25 ruj 2006, 14:12
Postao/la angler
Edibe, ima li kakvih novosti sa Sanice.

Izvjestaj sa SANICE

Postano: 25 ruj 2006, 14:43
Postao/la edib
Na Sanici je bilo odlicno . Organizacija i sudjenje isto tako na zavidnom nivou a klopa super . Lovilo se u reviru i to dva dana po 3 sata . Najvise je bilo ulova lipljena i sto je lijepo da ga ima svih generacija , od 7 cm do 53 cm . Da se malkice i pohvalim , moja ekipa je osvojila prvo mjesto i moja malenkost prvo mjesto pojedinacno .Lovio sam na nimfu zecije uho br 16 porebran srebrnom zicom bez ikakvih dodatnih pomagala ( indikator , dodatna otezanja i td ), slabo je radila riba na povrsini . Od 48 ukupno mojih ulovljenih riba ni jedna nije bila od poribljenih pastrmki .Vodostaj Sanice je idealan a ribe kao u najbolja vremena . Ko ima vremena neka ode na Sanicu i uziva . I sto je najljepse , druzenja i razmjena iskustava je bilo napretek . :D 8)

Postano: 25 ruj 2006, 14:57
Postao/la angler
Svaka cast i cestitke za osvojeno prvo mjesto!

Na Sanici sam bio prosle godine u julu mjesecu na +35 i opet zadovoljan bio. Zaista je rijeka za uzivati i ocejfiti.

Napokon takmicenje na kojem su ucesnici zadovoljni.

Cestitke!

Postano: 26 ruj 2006, 10:47
Postao/la admin
Edibe, cestitke na osvojenom prvom mjestu! Svaka cast i bistro majstore!

HVALA

Postano: 26 ruj 2006, 15:12
Postao/la edib
Hvala na cestitkama .
Mislim da bi na jednoj ideji trebalo poraditi , naime , moj prijatelj Smiljanic Predag PECO je predlozio da organizujemo akmicenje najmladjih musicara i da se to medijski podrzi . Sigurno ima potencijalnih osnovaca koji bi dosli na to takmicenje . Javite vase misljenje i da li znate nekog ko bi se takmicio . Volio bih da se od malena djeca uca pravilnom odnosu prema ribi i vodama a posebno drugarima i druzenju . Bistro