Stranica: 1/1.

jarece sarmice u maramici

Postano: 16 stu 2014, 11:38
Postao/la lukakv
jarece sarmice u maramici :grin:

Re: jarece sarmice u maramici

Postano: 18 stu 2014, 13:25
Postao/la Seha
Malo ti je slika nejasna. Daj recept drzim fige

Re: jarece sarmice u maramici

Postano: 18 stu 2014, 16:47
Postao/la lukakv
meni prikazuje ok sliku,jedino moram klik na nju da bi se prikazala u punoj velicini. jagnjecu ili jarecu glavu i crevca prokuvati,zatim meso odvojiti od glave a crevca iseckati. sitno iseckati crni luk i proprziti da bude staklast, a crnu dzigericu ,srce,bubrege takodje sitno iseckati i dodati u luk,sve zajedno proprziti. skuvati malo pirinca. na kraju meso od glave ,crevca i ovo sto je przeno na ulju pomesati sa pirincem pa dodati 1,2,3 jaja (u zavisnosti od kolicine),malo mlevenog bibera i sve umesati. isece se maramica da komadi budu dovoljni da se uvije sarmica,uzme se kutlaca i stavi maramica preko nje,onda uzimas smesu i stavljas u kutlacu i samo prebacis slobodne krajeve od maramice i uvijes sarmicu. nauljis posudu po zidovima i peces u rerni na 180 do 200 stepeni da porumeni. ovo belo oko sarmica je bezveze tako da necu pisati kako se pravi.

Re: jarece sarmice u maramici

Postano: 18 stu 2014, 19:11
Postao/la rusko
U mom selu su ovo zvali "bumbar"… Odlicna klopa!

Re: jarece sarmice u maramici

Postano: 19 stu 2014, 17:24
Postao/la Seha
To za sliku je bila sala naravno jer jbs. sliku kad neznam kako se pravi, a i tema je recepti ;) .. Rusko je u pravu ovo je bumbar tek kad si opisao kako se pravi sam i ja skontao.. Hvala u svakom slucaju

Re: jarece sarmice u maramici

Postano: 19 stu 2014, 23:42
Postao/la lukakv
:grin: nisam znao za taj naziv