riblji paprikas

Da čujem kako vi - "Steve Karapandže" pripremate jela sa ribama u glavnoj ulozi.(Mogu i drugi recepti, nema veze, ima ovde dosta "poguzija" ;-))

Moderatori/ce: emin,AlaS,zlaja,svirac

Odgovori
lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

riblji paprikas

Post Postao/la lukakv » 22 stu 2014, 17:00

ovo jelo prvi put spremam i nazalost u serpi na struju. mislim da je ponizenje spremati riblji paprikas a da nije u kotlicu i u prirodi pored reke. al ajd,ovaj put nek bude ovako
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.


lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: riblji paprikas

Post Postao/la lukakv » 22 stu 2014, 17:03

slikano je telefonom pa nije boja kao sto je uzivo,vise je crvenija uzivo. mlevenu papriku sam narucio iz vojvodine od privatnog proizvodjaca,nikako ne koristim za jela one iz prodavnice,ogromna je razlika u boji i ukusu
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

Avatar
zlaja
Nobelovac
Postovi: 4842
Pridružen/a: 17 sij 2007, 20:39

Re: riblji paprikas

Post Postao/la zlaja » 22 stu 2014, 17:57

Prijatno !
Hajd Tite ti napiši recept i kako to sve ide po redu ?

Avatar
rusko
Nobelovac
Postovi: 4759
Pridružen/a: 30 stu 2009, 19:17
Lokacija: Svedska

Re: riblji paprikas

Post Postao/la rusko » 22 stu 2014, 18:57

zlaja je napisao/la:Prijatno !
Hajd Tite ti napiši recept i kako to sve ide po redu ?
Potpisujem! :7564:
slika slika

lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: riblji paprikas

Post Postao/la lukakv » 22 stu 2014, 20:21

crni luk iseckajte sto sitnije da bi se raskuvao,na kilogram sarana sam iseckao 5 glavica luka precnika 6-7 cm .ribu isecite na komade. na kilogram ribe ide litar vode . sipajte malo vode u serpu tek toliko da se riba i luk ne zalepe za dno i stavite pola luka pa ribu poredjajte po luku pa onda preostali luk. dve ravne supene kasike slatke aleve paprike ( obavezno da se potrudite da nadjete od nekog proizvodjaca privatnika jer ove iz prodavnice ne vrede nicemu ) ,zaljutiti sa ljutom alevom ,vrlo malo soli ( pet minuta pred kraj kuvanja dosolite koliko treba),na kilogram ribe 1,5 dcl paradajza iz flase ili paradajz u tetrapaku iz prodavnice . dodati dve supene kasike gotove smese za riblju corbu (ima u prodavnicama). dodati kasiku susenog mlevenog crnog luka da lepse poveze smesu ali i ne mora.naliti preostalu vodu i tek onda staviti da se kuva. nema potreba mesati,samo povremeno zavrtite serpu da nebi zagorelo,jer ako mesate rasturicete komade ribe koji treba da ostanu celi,kad provri kuvati jos pola sata . kuvati na jakoj vatri ,ne da sapuce nego da vri muski . skidati penu ako hoce da iskipi. kao dodatak sluziti rezance ,najbolje domace ,ima recepata po internetu za njih


lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: riblji paprikas

Post Postao/la lukakv » 22 stu 2014, 20:28

ovo zeleno sto se vidi u serpi je suvi luk vlasac,umesto njega bolji je crni luk suseni i mleveni nego ja nisam imao. ne treba ni ulje ni mast

Avatar
rusko
Nobelovac
Postovi: 4759
Pridružen/a: 30 stu 2009, 19:17
Lokacija: Svedska

Re: riblji paprikas

Post Postao/la rusko » 22 stu 2014, 20:36

Veliko hvala na receptu! Majstor si zaista! <championvanja>
slika slika

lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: riblji paprikas

Post Postao/la lukakv » 22 stu 2014, 20:37

tokom kuvanja ...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: riblji paprikas

Post Postao/la lukakv » 22 stu 2014, 20:40

rusko je napisao/la:Veliko hvala na receptu! Majstor si zaista! <championvanja>
ma pogledam po internetu recepte,pa kad osetim nekog da je dobar kuvar ja kuvam po njegovom receptu

Avatar
AlaS
Nobelovac
Postovi: 1590
Pridružen/a: 19 vel 2008, 00:20
Lokacija: JELAH

Re: riblji paprikas

Post Postao/la AlaS » 22 stu 2014, 21:24

Covjek je isti ja voli mnogo hranu :grin: ,svaka cast majstore za sve teme sto si zapoceo samo nastavi, bistro
slika
Bistro

Avatar
zlaja
Nobelovac
Postovi: 4842
Pridružen/a: 17 sij 2007, 20:39

Re: riblji paprikas

Post Postao/la zlaja » 22 stu 2014, 22:26

Hvala na receptu

Odgovori

Natrag na “Kulinarski recepti”