Stranica: 1/1.

riblji paprikas

Postano: 22 stu 2014, 17:00
Postao/la lukakv
ovo jelo prvi put spremam i nazalost u serpi na struju. mislim da je ponizenje spremati riblji paprikas a da nije u kotlicu i u prirodi pored reke. al ajd,ovaj put nek bude ovako

Re: riblji paprikas

Postano: 22 stu 2014, 17:03
Postao/la lukakv
slikano je telefonom pa nije boja kao sto je uzivo,vise je crvenija uzivo. mlevenu papriku sam narucio iz vojvodine od privatnog proizvodjaca,nikako ne koristim za jela one iz prodavnice,ogromna je razlika u boji i ukusu

Re: riblji paprikas

Postano: 22 stu 2014, 17:57
Postao/la zlaja
Prijatno !
Hajd Tite ti napiši recept i kako to sve ide po redu ?

Re: riblji paprikas

Postano: 22 stu 2014, 18:57
Postao/la rusko
zlaja je napisao/la:Prijatno !
Hajd Tite ti napiši recept i kako to sve ide po redu ?
Potpisujem! :7564:

Re: riblji paprikas

Postano: 22 stu 2014, 20:21
Postao/la lukakv
crni luk iseckajte sto sitnije da bi se raskuvao,na kilogram sarana sam iseckao 5 glavica luka precnika 6-7 cm .ribu isecite na komade. na kilogram ribe ide litar vode . sipajte malo vode u serpu tek toliko da se riba i luk ne zalepe za dno i stavite pola luka pa ribu poredjajte po luku pa onda preostali luk. dve ravne supene kasike slatke aleve paprike ( obavezno da se potrudite da nadjete od nekog proizvodjaca privatnika jer ove iz prodavnice ne vrede nicemu ) ,zaljutiti sa ljutom alevom ,vrlo malo soli ( pet minuta pred kraj kuvanja dosolite koliko treba),na kilogram ribe 1,5 dcl paradajza iz flase ili paradajz u tetrapaku iz prodavnice . dodati dve supene kasike gotove smese za riblju corbu (ima u prodavnicama). dodati kasiku susenog mlevenog crnog luka da lepse poveze smesu ali i ne mora.naliti preostalu vodu i tek onda staviti da se kuva. nema potreba mesati,samo povremeno zavrtite serpu da nebi zagorelo,jer ako mesate rasturicete komade ribe koji treba da ostanu celi,kad provri kuvati jos pola sata . kuvati na jakoj vatri ,ne da sapuce nego da vri muski . skidati penu ako hoce da iskipi. kao dodatak sluziti rezance ,najbolje domace ,ima recepata po internetu za njih

Re: riblji paprikas

Postano: 22 stu 2014, 20:28
Postao/la lukakv
ovo zeleno sto se vidi u serpi je suvi luk vlasac,umesto njega bolji je crni luk suseni i mleveni nego ja nisam imao. ne treba ni ulje ni mast

Re: riblji paprikas

Postano: 22 stu 2014, 20:36
Postao/la rusko
Veliko hvala na receptu! Majstor si zaista! <championvanja>

Re: riblji paprikas

Postano: 22 stu 2014, 20:37
Postao/la lukakv
tokom kuvanja ...

Re: riblji paprikas

Postano: 22 stu 2014, 20:40
Postao/la lukakv
rusko je napisao/la:Veliko hvala na receptu! Majstor si zaista! <championvanja>
ma pogledam po internetu recepte,pa kad osetim nekog da je dobar kuvar ja kuvam po njegovom receptu

Re: riblji paprikas

Postano: 22 stu 2014, 21:24
Postao/la AlaS
Covjek je isti ja voli mnogo hranu :grin: ,svaka cast majstore za sve teme sto si zapoceo samo nastavi, bistro

Re: riblji paprikas

Postano: 22 stu 2014, 22:26
Postao/la zlaja
Hvala na receptu