riblja corba

Da čujem kako vi - "Steve Karapandže" pripremate jela sa ribama u glavnoj ulozi.(Mogu i drugi recepti, nema veze, ima ovde dosta "poguzija" ;-))

Moderatori/ce: emin,AlaS,zlaja,svirac

Odgovori
lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

riblja corba

Post Postao/la lukakv » 29 stu 2014, 21:50

mora biti ljuta a i pomalo kisela
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.


lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: riblja corba

Post Postao/la lukakv » 08 pro 2014, 19:14

ovog vikenda u kotlicu :grin:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: riblja corba

Post Postao/la lukakv » 11 pro 2014, 23:34

napisacu kako sam spremio riblju corbu u kotlicu. pet glavica crnog luka precnika 7-8 cm iseckati,tri sangarepe 12 cm kom izrendati i zajedno dinstati na ulju .dodatak za riblju corbu u kesici razmutiti u litar hladne vode(u toploj vodi nece da se lepo razmuti ostaju gromuljice) i ostaviti . kad se izdinsta luk i sargarepa dodati dve kasike brasnai promesati da ne zagori i naliti sa vodom oko 6-7 litara(sami odredite da li volite guscu ili redju corbu),dodati 3-4 dcl paradajza iz flase ili onaj tecni iz prodavnice,sipati i prethodno razmuceni dodatak za riblju corbu,pola kasike kafene mlevenog bibera ,tri - cetri supene kasike slatke mlevene paprike(nikako iz prodavnice jer je gorka),malo ljute mlevene paprike(koliko zelite da bude ljuta corba), supena kasika vegete i malo soli. kuvati sat vremena pa dodati sarana ( 2,2 kg zive mere je imao),naravno ociscenog i isecenog na komade. ako je muzjak uzeti iz iznutrice ono belo (izgdeda kao neka bela jetra ili masnoca) i sitno iseckati,a ako je zenka i ima ikru tu ikru usitniti na bas sitne komadice i jedno ili drugo dodati u corbu. meso ribe se kuva petnaest minuta pa se izvadi i ocisti od kostiju,a dok se kuva ne mesati puno da se nebi raspalo pa posle ne mozete da istrebite koscice iz corbe. ocisceno meso vratiti u corbu i kuvati jos 10 tak min i dosoliti ako je potrebno.svovreme kuvanja nek corba kljuca da nebi zagorela . za one koji neznaju- riblja corba mora da bude ljuta i ako ima jak miris ribe treba u tanjir kad sipate corbu da dodate pola kasicice kafene sirceta da ubije miris <djed>

Avatar
zlaja
Nobelovac
Postovi: 4842
Pridružen/a: 17 sij 2007, 20:39

Re: riblja corba

Post Postao/la zlaja » 12 pro 2014, 00:00

Svaka čast, ja sam iz kraja gdje riblja čorba nije baš popularna i volim čitati ovakve recepte...morat ću iduće sezone se okušat,imam kotlić...Jel može umjesto šarana da se ubaci plotica,klen ili škobalj ?

lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: riblja corba

Post Postao/la lukakv » 12 pro 2014, 00:17

ma nije ni kod mene u kraljevu nesto popularna,iskreno nisam ni ja bio neki bas zaljubljenik u riblju corbu,ali kad sam ukapirao da mora da bude ljuta i kisela(dodas sirceta u tanjir) ,promenio sam misljenje ,tri vikenda za redom je spremam i jedem i subotom i nedeljom. i obavezno rastvori u hladnoj vodi onaj dodatak za riblju corbu . on bas lepo popuni ukus corbi,ja bez njega nebi kuvao. kupi ribe ako nemas u zamrzivacu ,sto da cekas .


lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: riblja corba

Post Postao/la lukakv » 12 pro 2014, 20:32

moze da se ubace ribe koje si naveo,al ipak nabavi jednog krupnog masnog sarana pa sa tim ribama sto si naveo ti ubaci po parce sarana da zamasti malo corbu,mada moze i bez njega ali lepse je sa njim

Odgovori

Natrag na “Kulinarski recepti”