Ma ja jedva čekam da počne prava sezona , radim ko konj i dan i noć , uletio sam u opasno kolo , sjeba se od posla , a slaba fajda ,za sada , ABD , imam osjećaj da je ovo prelomna godina il gor' il dol' tak da sam ,već počeo pucat po šavovima , fale mi oni lijepi dani da napunim baterije , dva puta sam bio na vodi samo, i opet nije mi bilo to, TO... Na Ramićkom bi mi bilo super da sam noć prije legao na vrijeme , iako nisam "roko"

, i da se nisam smrzo ko PI....vjetar nekakav u naletima oblačno onda povisoko , na 3800nm brrrr... pokupim se oko 2-ice i kući lagano , tad sam i doručkov'o prvi put ..u autu

upozno sam finu ekipicu sa tog gore terena , ljudi stvarno rade , i jezero je ljepo , vidio sam čak i vjevericu .... e sad me krenulo .... sad ja moram sve sipričat ... kad sam došo upoznavanje tamo vamo , i ja da meni bi zabacit malo , i kontam napravit krug oko jezera pecajući ...i s tom vizijom i krenem , ja sa desne Alas i hoće i neće mamuran ko čep nije mu ni dočega

. Drui zabačaj štukica , mala , obradovala me pravo , malo je reć , nekako je čvaknem telefonom , hoće je u čorbu bacit drzi nedaj , nisam je ni vadio iz vode , onako u plićaku malo se igro i popustim štap , ona otrese sama isto da sam joj šapno , i ode

: nisam se više zadrzavo tu , odma krenem dalje , Rzmišljam na kraju sam bio i upravu , gore sa prilaznog asvaltnog puta , učinilo mi se dosta manje , sad tek vidim da ga ima , i tamo "ona" strana nema ništa , parcele uredno pokošene , ponegdje uzorano , ono malo sunca sto probije s vremena na vrijeme , tamo tuče . Poslje više od sata izbio sam na jedan grebem , po dolasku sam primjetio jednu uvalu sa lijeve plovice jezera , gledajući od planiranog mjesta za parking , sa drvenim stolovim i klupama za vikendaše , mozda nekad nikne i kakva nadstrešnica. S druge strane grebena oštra i strma obala , nazire se stazica do samog potoka koji se ulijeva u jezero ,onda ide dionica šume koja je onako u dobrom odsjenu i nije još počela ni da pupa , a kamoli da list izbija , gledam onako i kontam gadno za prohodat , strmo puno lišća , gusto u ošišljalo , a šta sad ne mogu nazad , već sam prevalio sigurno dvije trećine , bemliga i umorio sam se pravo , baš me prevarila veličina , kondicija o -bodova , onako ravnodušan ko ga 'ebe ja i sjednem da zapalim , šta sad, spustim štap i kako pripaljujem kroz granje imam šta da vidim , par bucovčića ( par kao -2- ) leĐero kruze onako u samom filmu vode , kad sunce prisija prizor

. lagano odplivaju do izlaza iz kanala , prema jezero , sačekaju da se geder opusti i onda ser pojave iz same obale , samo izrone lagano ne napadaju , keder se isto tako bez rtke lagano raziće , oni naprave tu par laganih krugova i opet nestanu gore i sve tako , ja se već naštimo pravo i zentam , jedva da dišem , gledam jednog odma ispod sebe pokupi komadić lista i pljunu ga al doslovce baš ga pljunu

nevjerovatno , malo poslje se natovario na jednu grančicu veličine olovke, ta riba mi je popravila dan . Čujem nešto šuška , gledam , kad , vjeverica , da mi bi telfon izvadit da slikam ovo sve , al kako sam se naštimo doka ja to potrazim il ce otić il ću previše buke napravit , mrtva je tišina , samo se to lišće čuje dok je preskakkutala , jbg ode negdje ne uslika je , vrijeme da i ja krenem , kako sam usto i samo korak napravio nema više ni bucovčića . Spakujem štap u potoku , nema više pecanja , hladno još ,riba pasivna ja ni za k... al sve u svemu ljep dan ,razmišljam da se dopeljam do auta, lagano još neki po satića i palim kući tako i bi ....