Stranica: 1/2.

Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 27 ruj 2017, 21:27
Postao/la zlaja
Poslije odrađene smjene letim* na vodu ,klasična priča -obrok na brzinu,mjenjač da ima sedmu brzinu trebala bi i osma...Bolen je u jesenskom aktivnom modu,doduše radio je dobro čitavo ljeto ali ribolova nikad dosta.Strmospizdim se niz golu obalu na brzake,ribolovačka žargonska kaže -na dnu grada* I tu na dnu buk,iza buka dobar širok miran džep,nebo se stušilo,crni se i voda od tamnog neba,rutinski kačam na kopču najžućeg gunfisha i prebacujem buk u miran džep...Prva riba lupa u valu,izdrilam ga i pred noge ,vadim aparat štimam kadar ali displej veli -change the batteries* Jebem mu mater i puštam ribu,izgleda da sam naletio na ludi jesenski cug.Vadim za redom ribu za ribom tek četvrtu nastojim da fotkam kako odlazi u dubinu ali mob radi užasne fotke...Odjednom riba staje,ništa,gotovo...Sjednem zapalim cigaru ,smišljam plan -ima još ludi slapova u blizini,samo dva kilometra niže,u idućih pet minuta već sam na novom brzaku...
Međutim riba ni mukajet ,ne jebe živu silu,nije me jebavala ni 20 godina prije kad sam počinjao ganjati srebrene duhove po rijeci a to je bilo ovako:

Dvadeset ljeta prije-
Druga poslije ratna godina ,ja već uz svog dobrog starog druga amidžu postadoh spiner,imam prvu uspješnu mladičarsku zimu iza sebe ali ne lezi vraže- šta sad? Mladica se ne lovi ,proljeće dobro zagazilo ,tu negdje oko Uskrsa.Amidža mi dijeli savjete-Uzmeš kutiju leptira i ganjaš klena jebo ga ti.Nije trebalo dva puta reći...I tako dok ja lovim klenove ,lutam obalom tražim mjesta non stop mi nešto odvraća pažnju. Daleko pod susjednom obalom ,nešto toliko silno razbije vodu ali ne uspijem vidjeti što je to. Sjednem i čekam ,u hladu vrbe na drugoj strani odjednom eksplozija, sitne ribe lete na valu eksplozije u zrak i za njima veliko srebreno tijelo sa ogromnim ustima ...Jebote sunce pa ono je ajkula ! Sav pod utiskom nako mlađan i smušen idem amidži na raport,sa jebenjačkim stavom-Amidža ja onu ajkulu moram upecat !!! Stari dobri mladičar se nasmija ,veli da je to bandit ,šupak * od ribe jer ne jebe ni jedan mamac ni 2 % .e jebiga...Ali veli da ima lijek,haj mi ponesi dva leptira ,jednu dvojku i jednu trojku pa dođi meni u radionicu...Spojio meni amidža dvojku i trojku na jednu žicu sa svim điđama koje idu uz leptir i ja pravo na šljunkaru, e sad ću ti jebat mater ! I tako ja njemu jebem mater a dani prolaze ,ni mukajet,ne jebe živu silu...Da bi treći dan u sumrak svom silinom sašio moju skalameriju ,borbe se teško sjećam ali znam da sam drhtao kada je počeo da radi salto po brzaku i velikom repinom pičio niz brzak...znam i da sam ga pobijedio te ga proneo kroz dva sela i predgrađe kao trofej.Da,dječački trofej i nos do neba...Tek kasnije kako sam zrelio kao blinkeraš sam otkrivao njegove tajne, zavolio riječnog srebrenog duha. Zavolio to njegovo tersanje,smijanje ponuđenim mamcima,polako otkrivao važne stvari o sitnim rezonansama,svjetlu,slojevima vode...da se vratimo u sadašnjost.

Sumrak-
I dalje on mene ne doživljava,džaba mu suspendujem,twicham ,rolam...jesenki cug je bio i prošao ,imam ulovljene četiri ribe i to je to,jebiga...sinoć je bila samo jedna ,tako da dobijam suhi broj od 98 ulovljeni i pušteni riba nazad u rijeku ove sezone.Na suprotnoj obali mujezin sa minareta zove na molitvu,molim se -Bože još dvije ribe,samo još dvije...Kroz tamne oblake izviruje polutka mjeseca ,i ona mi se smije,nema ribe i gotovo. Ja bi ipak trebao biti ozbiljan čovjek,žena veli da se moram ponašati prikladno godinama,da se moram kaniti ove opsesije...Jebiga i u pravu je,sav ozbiljan svijet iz ove vukojebine odlazi bilo gdje vani dok ja živim u bajci o -dječaku i sto srebreni duhova - Polako pakujem stvari odlazim do auta i opet isti dječački stav,prvom prilikom sutra kupujem baterije za stari canon!
Da li ću uspjeti vidjeti stotog duha te zabilježiti ovu dvadesetu sezonu kao takvu ostaje da se vidi,do tada Bistro !
Obećao sam lošu fotku sa moba,evo je -
slika98 by Zlatan Starcevic, on Flickr

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 27 ruj 2017, 22:45
Postao/la Clavis
Da ova lijepa priča bude onaj "teški" momenat do "stotke", pa da nas počastiš još kojom kvalitetnom, ne išćemo znanje i umjeće samo ovako fino sročene subjektivne dojmove :D

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 27 ruj 2017, 23:09
Postao/la zlaja
Bog te čuo !

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 27 ruj 2017, 23:34
Postao/la tommylee
Moj jedan komišija i dobar poznanik napisao davno nekada knjigu "Dva splavara mala".Mene i dan danas drži taj dječiji duh ka avanturama Tom Sojera :)
Sad kad idem na vodu autom kupujem kafu za ponjeti da ne bih drilao mjenjač.Moji neki jarani tako sletili pa se i zakucali u neki traktor.Po 120 gazili što prije dođu na ovdu :)

Opsesija nego šta je!

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 27 ruj 2017, 23:43
Postao/la zlaja
Ja da sam sebi žena ...otjero bi se u tri pičke materne !

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 28 ruj 2017, 04:23
Postao/la angler
E pa drug, ovakvi tekstovi potkrepljeni slikama i objedinjeni, sadrzavali bi jednu divnu knjigu korisnu za sve generacije, kojih na nasim prostorima na zalost nema. Aferim! <juma>
A zacices ti duboko u trocifrene <championvanja>

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 28 ruj 2017, 20:55
Postao/la zlaja
Hvala druže, ribarska knjiga,joj to je ćejf čitati,ali sve manje toga...

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 28 ruj 2017, 21:24
Postao/la Klenolovac
A da je bila puna baterija onda bi ovu priču ostavio za Gocija i S&F :grin: . Eto ima i nešto dobro u toj praznoj bateriji. Ako smijem da primjetim promjenio si malo i pristup ribolovu bolena (ili je to do mikrolokacije). Prije dvije godine si bio u fazonu da ništa što ide pliće od pola metra ne prolazi na Bosni a sada se lovi i na top water?

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 28 ruj 2017, 21:44
Postao/la zlaja
Je,dobro primjetiš,napustio sam neka stara mjesta jer želim pecati u miru, nemoguće je blinkerati sa 10 plovkaroša,tako da sam puno lutao dok nisam utrvdio neke nove lokacije...i prije sam lovio sa top H2O ,uvijek sam pisao da je ribolov bolena zahtjevna disciplina od površine do dna i nijanse...Puno sam proveo vremena na mikrolokacijama koje su duboke najviše pola metra i pune kamena,tako da se mamac nametne sam po sebi...

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 29 ruj 2017, 20:36
Postao/la zlaja
99
slika99 by Zlatan Starcevic, on Flickr
Mob mi je taličan

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 29 ruj 2017, 21:29
Postao/la rusko
Sto me razgali ova prica… cekamo jubilarnog!!! Bistro Zlaja!

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 02 lis 2017, 22:09
Postao/la zlaja
Uspio sam drugovi
slika100 by Zlatan Starcevic, on Flickr
slika101 by Zlatan Starcevic, on Flickr

slika102 by Zlatan Starcevic, on Flickr

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 02 lis 2017, 22:41
Postao/la rusko
<championvanja> <championvanja> Cestitam!!!

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 02 lis 2017, 22:51
Postao/la zlaja
Hvala druže

Re: Šuplja priča sa lošom fotkom

Postano: 03 lis 2017, 03:49
Postao/la angler
Nisam ni sumnjao. Bravo majstore <titinpionir> Cestitke za trocifrene!