Stranica: 1/1.

I meni nekad treba pomoc

Postano: 02 lip 2009, 10:08
Postao/la IVAN
Ovdje ludi Amerikanci u Kalifornij se nebave skoro uopste nebave se lovom sarana. Ovdje u Delti i jezerima ih ima tona.

Da li se iko od vas bavi fly fishingom za sarana? Sto mene interesuje je kakve musice upotrebljavate Ja sam samo lovijo sarana kada sam bijo zivjeo u Madridu i lovijo sam ih sa kukuruzom, tako da nemam puno iskustva sa saranom ali bi volijo da ih hvatam na mucisu.

Hvala

Re: I meni nekad treba pomoc

Postano: 02 lip 2009, 11:11
Postao/la Seha
Poznajem dosta raje koja ih uspijesno lovi klasicnim musicarenjem i uglavnom sa strimerima (imitacije malih ribica, glista i sl.)..
Evo imas ovdje na klipu objasnjenje sta i kako ima toga dosta na youtube-u.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZdT3pFF5zSs[/youtube]

Bistro

Re: I meni nekad treba pomoc

Postano: 02 lip 2009, 15:06
Postao/la montana
Ja sam ih lovio slucajno streamerima u obliku pijavica u proljece kad sam lovio smallmoutha. Kad sam vidio sarana pri obali kako kopa u mulju bacio bih 5-6 metara dalje i polako provukao ispred nosa. Udar je neopisiv, samo moras imati dosta backinga jer ako je voda velika ova zivotinja ode koliko je voda siroka. prvih pola sata on vuce, a poslije je borba. Ja sam to experimentisao i vrlo je uzbudljivo, ali pazi na odabir opreme jer mora biti u skladu sa velicinom sarana. Koliko sam primjetio vise je bitno naci sarana i biti tisi i skriveniji od same muhe. Pazi da mu flyline ne padne na ledja jer se poplasi.