Na ovom linku mozete vidjeti ekipu iz jedne prodavnice musicarske opreme u mojoj okolini, koja je zakljucala radnju te se otisnula na "pametan put" u Novi Zeland kako bi malo razbili ovu zimsku depresiju:
http://flyfishingmasters.se.server363-h ... 4.47799307
Tekst je na svedskom i engleskom... Uglavnom slike sve govore... DIVOTA!!!
Valjda se i mi jednom oparimo pa da mozemo sebi ovako nesto priustiti... odnosno, da Bog da oni iz N. Zelanda u Bosnu dolazili...
Slike sa Novog Zelanda
Moderatori/ce:emin,zlaja,angler
- Seha
- Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
- Pridružen/a:19 lip 2006, 00:14 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Slike sa Novog Zelanda
Ambijent i kaligrafski dekori majke prirode na pastrmkama su fantazija..
Vidim dole ispod i kod vas su se musicari "nakarikali" na multe (cipole putnike)..
Jeli se i kod vas odomacio ? Kod mene ih ljeti ima skoro svugdje po lukama ali i na plazama prema otvorenom moru.
Ja sam ih lovio par godina zaredom sa mach stapom i hlijebom kao mamcem ,ali sam gledao likove kako ih love sa musicarskim priborom i muhama neke imitacije algi.. Strasan je to borac..... Bijegovi nakon kacenja po 50-70 metara u cugu su nesto posebno........ Lokomotiva
Rusko probaj ih loviti ako budes u prilici.. Neces pozaliti vjeruj mi na rijec
Vidim dole ispod i kod vas su se musicari "nakarikali" na multe (cipole putnike)..
Jeli se i kod vas odomacio ? Kod mene ih ljeti ima skoro svugdje po lukama ali i na plazama prema otvorenom moru.
Ja sam ih lovio par godina zaredom sa mach stapom i hlijebom kao mamcem ,ali sam gledao likove kako ih love sa musicarskim priborom i muhama neke imitacije algi.. Strasan je to borac..... Bijegovi nakon kacenja po 50-70 metara u cugu su nesto posebno........ Lokomotiva
Rusko probaj ih loviti ako budes u prilici.. Neces pozaliti vjeruj mi na rijec
- rusko
- Nobelovac
- Lokacija:Svedska [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Slike sa Novog Zelanda
I pastrmka a bogami i voda i dno su prva liga... Kad ovo vidim pitam se sto nabasah na ovu Svedsku, trebao sam dole... Toplije je a ima i ribe...
Naravno da sam ganjao multe, ovdje dolazi u luku, samo mi je bilo malo nepristupacno za zabacivanje, ali sad se ima pontonac, pa cu da se rugam raji iz vode... (dok me ne pokupi kakav prekookeanac)
Inace mi je cipol odavno neka vrsta specijaliteta... Kod nas na moru ga klepam na hljeb (sistem sa omcom i iza nje navezano pet udica, u omcu se stavi veci komad kore a na udice male melje, osim na zadnju, onda se sve te udice omotaju oko kore i zadnja se zabije u nju da "zakljuca " sistem), genijalan fazon za cipola, a bogami radi i za mnoge druge vrste... pa se domacini cude... "Ajme, na kru' ribá..."
Znaju imati finu kilazu i odlicna su zamjena kada otopli pa pastrmka ode u dublje vode... Najvise sam imao srece koristeci imitaciju morskog "cupavog" crva... narandzasti ili crni...
Naravno da sam ganjao multe, ovdje dolazi u luku, samo mi je bilo malo nepristupacno za zabacivanje, ali sad se ima pontonac, pa cu da se rugam raji iz vode... (dok me ne pokupi kakav prekookeanac)
Inace mi je cipol odavno neka vrsta specijaliteta... Kod nas na moru ga klepam na hljeb (sistem sa omcom i iza nje navezano pet udica, u omcu se stavi veci komad kore a na udice male melje, osim na zadnju, onda se sve te udice omotaju oko kore i zadnja se zabije u nju da "zakljuca " sistem), genijalan fazon za cipola, a bogami radi i za mnoge druge vrste... pa se domacini cude... "Ajme, na kru' ribá..."
Znaju imati finu kilazu i odlicna su zamjena kada otopli pa pastrmka ode u dublje vode... Najvise sam imao srece koristeci imitaciju morskog "cupavog" crva... narandzasti ili crni...