evo mene opet, dugo me nije bilo... nisam slomio stap , nisam prest'o mahat, znaci dobro je. treniram redovno , na vodi ulova znacajnijih nema , uglavnom klencici ... ali zato izbacim 20metara snjure bez problema ... nevjerovatno ali istinito... danas sam na onom jezeru na Fojnickom raskrscu izbacio skoro 25metrara... ostalo jos par namotaja do backinga na roli... nije da se hvalim al' sam se sebi divim ... uglavnom gledam da bacam i usavrsavam na nekih 15tak metara i da na toj daljini pokusam dovesti muhu na zeljeno mjesto, i da legne lijepo lagano . da snjura legne bez pljuskanja , buckanja , da se tipet ne vraca uz snjuru ( da se ne pravi šlinga) ... uglavnom mi uspjeva. danas sam dobio i par savjeta od ( covjek ima radnju ribomaterijal , negdje prema aerodromu , znaju ga ovi iz Sarajeva) i svaki savjet je bio jako koristan, (i nije sve jedno jel gurate palcem ili kaziprstom

)... al sam dobio i pohvale kad sam mu rek'o da mi je danas peti izlazak na vodu sa mahacem. sad slijedi ono teze , musice, sta, kad, koja, gdje, ... za dessetak dana idem u Bihac ponovo, Una, Klokot ... ako bude sta ulova javljam telegramom

... BISTRO

The river was cut by the world's great flood and runs over rocks from the basement of time. On some of those rocks are timeless raindrops. Under the rocks are the words, and some of the words are theirs. I am haunted by waters.