Avantura ti je sa ovom ekipom zagarantovana samo se postavlja pitanje koliko ti mozes podnijeti avanturizma .. Hehehe
Sala naravno "bujrum" Elvise. Ako ja nisam tad u BiH onda je tu ekipa dezurnih "avanturista" koji ce te odvesti na "prava mjesta".
Evo sinoc sam lovio jednu novu vodu. Pocetkom ljeta sam cuo za ovu vodu i pricu o navodno uhvacenom saranu od 11 kg. Ma nemozes ni vjerovati vise nikom kad je rijec o velikim saranima. Ovdje u Skandinaviji se gine za informacije te vrste.
Crv sumnje je u igri pa hajd" reko da probam jednu noc. Jezik sam otegao do poda dok se nisam probio sa opremom kroz dzunglu od raslinja. Markiram teren i nalazim 2 platoa super tu cu 2 stapa a 2 desno u mali zaliv tacnije pod jednu krosnju koja se nadvija nad vodom. Prihranim i raspremim kamp kad nesto prohuja proplankom na nekih 30 tak metara od mene. Gledam, nekontam ekspres brzi voz! Fantasticno.. Ma bravo majstore imacu budjenje svako sat vremena pa jos ako budu kasnili svako pola sata j.½§&¤"
Staje tu je raspremam se nabrzinu a tempo mi nabija kisa koja vec lagano ali sigurno "natapa sve sto je suho"

.
U prvi mrak dobijam udarac dok pijem kafu (casu sam nasao sutri dan) trcim konta i osjetim dobru ribu ...... Nakon minute trt mrt odeeeeeeeeeeeeee. Vadim sistem sve ok. Novi mamci fijuuuuuu ,,,,, na isto mijesto iz prve.
Cek cek nista! Klopam i slafenzi. Voz me budi 3 puta i svaki put se sjetim vozaceve mame. Malo je bila kisa nego pocinje i vijetar ..... Bice veselo ! E" taman kad sam lagano poceo da tonem u san udarac trazim "plazaljke" nemogu ih napipati u mraku izlecem iz brolija u carapama kontra i osjetim da je dobra riba. Nakon 20 tak minuta privlacim ribu oprezno obali i jos 2 puta mi izvlaci u cugu dobrih 15-20 tak metara najlona. Dizem ribu na povrsinu i iz prve ulijece u meredov. Jednom rukom dizem mrezu meredova "neide". Tek kad sam odlozio stap i digao ribu na povrsinu ma sta riba "riba i po".
Eto toliko od mene. I will be back !
I jedna za mog jarana "Bosanca" ENKU / ENKA !