Počelo je Počelo . . .

Moderatori/ce:emin,AlaS,zlaja,svirac

Elvis-SLO
Štela
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Počelo je Počelo . . .

Post Postao/la Elvis-SLO » 31 kol 2008, 14:04

Bisto raja !
Enko,Šeha.Adi...i ostali..pa gdje ste ...kao mede spavate zimski san he he he pa vas nema
dok vi spavate...vade se somovi
evo ljepotana od 11kg...koji je uzeo bojli (fi 20) od Rak-Riba ! SOM je C&R
bilo je i manji šarana do 5kg !!!!!!!!
slika
BISTRO :)
Mineri, djevice i padobranci griješe samo jednom.

enko
Književnik
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la enko » 31 kol 2008, 14:17

Bistro Elvise kao sto si mogao vidjeti bilo se na skupu malo.Jebiga riba nije radila a vise se nije moglo ostati nazalost.A ako Bog da iducu nedelju planiram kampanju od 3-4 dana ako me vrieme posluzi pa valjda ce biti i nesto za uslikat.

Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje

Post Postao/la Seha » 02 ruj 2008, 11:56

Djesi "Bosanac" :D Pozdravi mi Amira a Sahu 2 & 3 cemo preko msn-a ................ Ko ti ima ?? :lol: De bizi ! :mrgreen:

Elvise jaro nesvratih ti ja u Slo .......... Bice neki drugi put akobogda ! Tek sam dosao pa cu ovih dana cim iskupim slike od raje napisati reportazu gdje smo i kako lovili u augustu........ Bilo je super i pored dosta manjih komada 2-8 kg izvojio bi 2 prekrasna sarana 13+ i 14+ kg. Idu i slike ovih dana ! Bistro i samo picite na vodu sad ce veliki !! :wink:
slika

enko
Književnik

Post Postao/la enko » 02 ruj 2008, 19:22

Seha je napisao/la:Djesi "Bosanac" :D Pozdravi mi Amira a Sahu 2 & 3 cemo preko msn-a ................ Ko ti ima ?? :lol: De bizi ! :mrgreen:

Elvise jaro nesvratih ti ja u Slo .......... Bice neki drugi put akobogda ! Tek sam dosao pa cu ovih dana cim iskupim slike od raje napisati reportazu gdje smo i kako lovili u augustu........ Bilo je super i pored dosta manjih komada 2-8 kg izvojio bi 2 prekrasna sarana 13+ i 14+ kg. Idu i slike ovih dana ! Bistro i samo picite na vodu sad ce veliki !! :wink:
Haj ponovo :D :D

Elvis-SLO
Štela

Post Postao/la Elvis-SLO » 02 ruj 2008, 20:04

Bistro
DOBRO Šeha nema zime,ima još vremena...ako ne načemo se jedne prilike u BIH pa da otpecamo jednu pravu avanturu !!!
PS:a naravno i osatalo društvo-kao štu su ENKO,ADI i ostali...
Hajde pa nek vam je STROBI

Seha

Post Postao/la Seha » 06 ruj 2008, 15:27

Avantura ti je sa ovom ekipom zagarantovana samo se postavlja pitanje koliko ti mozes podnijeti avanturizma .. Hehehe
Sala naravno "bujrum" Elvise. Ako ja nisam tad u BiH onda je tu ekipa dezurnih "avanturista" koji ce te odvesti na "prava mjesta".

Evo sinoc sam lovio jednu novu vodu. Pocetkom ljeta sam cuo za ovu vodu i pricu o navodno uhvacenom saranu od 11 kg. Ma nemozes ni vjerovati vise nikom kad je rijec o velikim saranima. Ovdje u Skandinaviji se gine za informacije te vrste.
Crv sumnje je u igri pa hajd" reko da probam jednu noc. Jezik sam otegao do poda dok se nisam probio sa opremom kroz dzunglu od raslinja. Markiram teren i nalazim 2 platoa super tu cu 2 stapa a 2 desno u mali zaliv tacnije pod jednu krosnju koja se nadvija nad vodom. Prihranim i raspremim kamp kad nesto prohuja proplankom na nekih 30 tak metara od mene. Gledam, nekontam ekspres brzi voz! Fantasticno.. Ma bravo majstore imacu budjenje svako sat vremena pa jos ako budu kasnili svako pola sata j.½§&¤"
Staje tu je raspremam se nabrzinu a tempo mi nabija kisa koja vec lagano ali sigurno "natapa sve sto je suho" :D .
U prvi mrak dobijam udarac dok pijem kafu (casu sam nasao sutri dan) trcim konta i osjetim dobru ribu ...... Nakon minute trt mrt odeeeeeeeeeeeeee. Vadim sistem sve ok. Novi mamci fijuuuuuu ,,,,, na isto mijesto iz prve.
Cek cek nista! Klopam i slafenzi. Voz me budi 3 puta i svaki put se sjetim vozaceve mame. Malo je bila kisa nego pocinje i vijetar ..... Bice veselo ! E" taman kad sam lagano poceo da tonem u san udarac trazim "plazaljke" nemogu ih napipati u mraku izlecem iz brolija u carapama kontra i osjetim da je dobra riba. Nakon 20 tak minuta privlacim ribu oprezno obali i jos 2 puta mi izvlaci u cugu dobrih 15-20 tak metara najlona. Dizem ribu na povrsinu i iz prve ulijece u meredov. Jednom rukom dizem mrezu meredova "neide". Tek kad sam odlozio stap i digao ribu na povrsinu ma sta riba "riba i po". :wink:
Eto toliko od mene. I will be back !

slika

slika

slika

slika

I jedna za mog jarana "Bosanca" ENKU / ENKA ! :D

slika
slika

Elvis-SLO
Štela

Post Postao/la Elvis-SLO » 06 ruj 2008, 16:40

Šeha Bistro

Šta da ti kažem več nego SVAKA ČAST ! :D taj šaran je ljepotan ipo,vrlo dobro bogami !!! :D :) :D :) :D :)
koliko si hranio,i na koji mamac ti je udario :?:
svaka čast još jednom...PA NEK JE BISTRO !
Elvis

Seha

Post Postao/la Seha » 06 ruj 2008, 21:29

Elvise nisam hranio mjesto prije ribolova.. Ali zgleda da dvojica Danca koji su koji dosli na vodu kratko nakon mog dolaska jesu , ta ekipa je lovila suprotnu obalu i nisu dobili nista dok sam ja bio na vodi. Predpostavljam da su hranili jer su se prvo "zaletili na ovu poziciju koju sam ja odabrao za ribolov.. Ovo je za mene bio cisto informativan izlazak i da sam samo vidio par iskakanja ili bilo kakvu aktivnost sarana bio bi pre" zadovoljan jer nisam bio nacisto dali su glasine o saranima u ovoj vodi istinite. Ovdje je posebna "furka" jer Danci sute kao zaliveni (njih bar 99,9%) kad je rijec o vodama u kojim ima sarana.Egoisti su ne samo u vezi ribolova nego i inace u zivotu pa informacije te vrste tesko gdje da i procure.Vecina voda u kojim i plivaju sarani su ilegalno poribljene saranom od strane samih ribara.Trenutni trend je selidba velikih riba iz jedne u drugu vodu gdje idioti pokusavaju sebi napraviti raj a drugima pakao.Zestok idiotluk gdje se smisao cijele ove igre gubi u brojkama tj. kilogramima i licnoj promociji po magazinima i prodavanju slika sa ulovima razvikanim firmama.Uhvatis ribu recimo od 20 kg na kukuruz a napises u tekstu da je uhvacena sta ti ja znam na "Meho baits"..... Vjerovao ili ne dosada sam se nalovio i "nalovio" voda u kojim uopste neegzistira ni jedan jedini saran ,al dok nepotrosis odredjeno vrijeme na vodi tesko da mozes provaliti i biti nacisto dal ih ima ili nema.Ja sam uporan u svemu pa i u ribolovu i neflustrira me ni kad nista neuhvatim. Jednostavno uzivam u prirodi i ribolovu gdje kao po pravilu uvijek naucim nesto novo sto je i sama sustina moje ljubavi prema ribolovu.
Ovaj put sam imao srece da postavim ispravnu taktiku na naizlednijim mijestima i ocigledno je da riba nije mogla ostati ravnodusna.. Tako ti je to ovdje moj Elvise lovis vrstu ribe koja mozda i nepliva u vodi u kojoj lovis.. Haha veselo, veselo !
Ribu sam dobio na koktel od 2 tonuce 16 mm boilie DD bait rak i na moju boiliu lignja. Riba koja mi se otkacila dosla je na tonucu Martin SB boiliu u aromi jagoda/riba.Pored vec navedenih u vodi sam imao i balansirani tigar i snijesko bijelic na terenu koji je bio prekriven tankim slojem mulja. I na te nisam dobio nista ovaj put al sljedeci ko zna mozda prorade. :wink:

Pozdrav i hvala na cestitkama. Lijepo je podijeliti uspjeh sa rajom. Bistro
slika

adi
Predsjednik U.G. "Bistro!"
Kontakt:

Post Postao/la adi » 08 ruj 2008, 09:52

Bistro majstore

Iskopas ti njega i tamo gdje ga nikad nije bilo :wink:
slika
ja sam inace po riboispovjesti sarandzija

ZANDER
Pravo piskaralo
Kontakt:

Post Postao/la ZANDER » 10 ruj 2008, 07:41

Bravoooo Sehhhaaaaaaaaaaaaaaaa,
sto je nemoguce kod tebe je moguce "BALTAZAR" hahahhahahahaha.

Neka je BISTRO kad si na vodi :wink:

RIBAR SA UNE!

www.retols.org

Seha

Post Postao/la Seha » 10 ruj 2008, 17:51

Baltazar ......... :lol:
slika

zajko
Piskaralo

Post Postao/la zajko » 10 ruj 2008, 21:49

adi je napisao/la:Bistro majstore

Iskopas ti njega i tamo gdje ga nikad nije bilo :wink:
Bogami jarane plaho ti dobar avatar,pozdrav od zaima

enko
Književnik

Post Postao/la enko » 12 ruj 2008, 14:51

Ma bravo Hercegovac naso bi ti njega i u pustinji :) :)

Evo i mene sa 5-dnevne kampanje sa kopa Grahovcici koja gdje sam vecinom dobijao manje komade.Imao sam previse tople noci i previse toplu vodu.Ima sam jednu ribu od 5 kg i 4 ribe od 2,5-3kg i 4 spadanja svojom greskom.Ali jedno sam se uvjerio a to je da kop krije sarane i preko 15 kg.Evo i koja slika sa kampanje.

slika

slika

slika

slika

slika
Zadnja izmjena: enko, dana/u 23 ruj 2008, 20:24, ukupno mijenjano 3 puta.

Elvis-SLO
Štela

Post Postao/la Elvis-SLO » 12 ruj 2008, 15:18

BISTRO ! :D
Enko bogami vidim da si uživao... :wink: :wink: :wink: boga vidim da si oko samoga žbunja (tu imam zmija jaooo) ! :? :? kaži mi jesili šta hranijo,i koliko?????
jer ako ima velikih komada,trebao je pasti,a ako ti kažeš da je voda bila topla...onda je to to..SAMO MALI LJEPOTANI su trzali...ali biče biče...NEK TI JE BISTRO !
PS:GDJE DOĐE TO JEZERO? Hvala za odgogvor !!!
Pozdrav:Elvis-SLO

enko
Književnik

Post Postao/la enko » 12 ruj 2008, 17:12

Elvise hranio sam dva dana prije ribolova.Ma nema zmija samo malo bjelouske nista opasno.Jezero ti dodje 25 kilometara od Zenice.Ma pretopla je voda bila jer sam ronio na hranilistu na samo dnu je kao i na povrsini nisam osjetio razliku u toploti.Inace ljeti ovdje riba danju skoro pa nikako neradi nedovoljno prirodni izvora nema.Prve dvije noci sam imao uzasno tople do ponoci sam sjedio u majici kratki rukava a u satoru sam se kuhao.Trecu noc je dobro zahladnilo i tad mi je bio najaktivniji.Cetvrta i peta noc je isto bila topla uzasno i nisam imao ni griza cak mi se riba nije bacala na hranilisu.A evo i pljuskovi se spremaju pa je vjerovatno osjetila i tu promjenu vremena i atmo.pritiska.

Odgovori

Natrag na “Ostale teme koje nisu obuhvaćane gore - 'nako čumuranja”