Sa ovog mjesta "sve počinje" kada je Snježnica u pitanju.Rijeka,hmm ili bolje reći rječica Rastošnica je glavni izvor napajanja jezera.Pored Rastošnice ima još nekoliko lokalnih potoka koji se slivaju u jezero.Na žalost u posljednjih nekoliko godina pokazalo se da sve te pritoke nisu dovoljne da održe koliko toliko stabilan nivo vode u jezeru.Problem vodostaja posebno je postao izražen u posljednjih nekoliko godina kada je izgrađena i jedna mini hidro-centrala u podnožju brane.Voda iz ove akumulacije inače se koristi kao tehnička voda za TE Ugljevik ali prije izgradnje pomenute hidrocentrale problem vodostaja i nije bio izražen u tolikoj mjeri.Ukoliko uzmemo i faktor suša u posljednjih nekoliko godina problem vodostaja biva još izraženiji.Često se znalo dešavati da uslijed naglog opadanja vodostaja ikra ostane na suhom što je u mnogome devastiralo riblji fond ove prelijepe vode.

Jedna od specifičnosti ovog jezera je i ova pravoslavna crkva koja je za vrijeme visokog vodostaja do pola u vodi.
Inače je ovo jedan od najboljih lokaliteta za lov u proljeće ali obzirom da je omogućen prilaz autom do samog jezera počesto vlada gužva .
Jedno od obilježja ovog dijela jezera je i to da ima poprilično dosta granja ali prednost je što je isto vidljivo bez obzira na vodostaj.Za vrijeme mrijesta šarana na ovom lokalitetu važi totalna zabrana ribolova.Ovaj teren poznat je i po ulovu škobalja, koga inače ima poprilično u ovom jezeru ali primjerci su uglavnom težine između 200-500 grama.

Dakle, ovo je još jedan od potoka koji napajaju jezero Snježnica.Inače je ovo moje omiljeno mjesto za lov klijena, koga uzgred na jezeru ima poprilično dosta.Pored klijena ovdje sam znao uloviti i lijepe primjerke škobalja a ponekad su znali naletjeti i prelijepi primjerci koštre Na ušću potoka nalazi se jedan od najljepših zaliva na jezeru tzv "Fadilov zaliv" (ime dobio po tome što je do unazad dvije godine Fadil Banjanović-Bracika imao jednu skromnu vikendicu na tom lokalitetu).Bracika je inače strastveni ribolovac i često sam bio svjedokom njegovih mnogobrojnih ulova šarana.

Uhhhhhhh Malo me zamoria ovaj eksperiment ! Pozdrav od Sehe