javna rasprava je spas ili bar nada da se moze napraviti nešto ...

I rijeka Gostović je spašena na javnoj raspravi

Moderatori/ce:emin,AlaS,zlaja,svirac,Kovach
Pitanje dokle više ? Svaka promjena opštinske strukture dovodi do neki ponovnih borbi za iste stvari ...Prvi Krivaja rafting na kojem sam i lično učestvovao prije nekih 10 god bio je u cilju promovisanja rijeke i tada se zagovarane brane i taj napad je uspijesno odbijen ... sada opet ??? Evo ubrzo će i i jubiralnih 30 godina Atoma (sportsko naučno istrazivačkog kluba ) piše se knjiga sa svim stvarima koje su uradjene, bar onim bitnijim , tak da ce biti na jednom mjestu ja se nadam da ćete imati priliku pročitati istu ....Često se zapitam šta bi bilo sa ovom našom ukletom čaršijom da nije bilo Atoma , već bi bile centrale i na Gostoviću i na Krivaji , nebi imali pitke vode , šume u izletištu bi bile isječene to tala , a samo izletište bi bio odpad . Konstantna borba i uvjek samo borba nekolicine entuzijasta , koji više puta ispadaju i smiješni s tom svojom borbom u ovoj našoj provinciji , dovela je do toga da više stvarno nema smisla , da ni ta šačica ljudi nema više energije , da ti isti ljudi imaju dostojanstvo i ponos . ...Ne trazi niko orden sve je to uradjeno iz duše i za opće dobro , al stvarno nema više smisla , i evo što više razgovaram sa ekipom , svi su totalno nezainteresovani , samo što na glas ne kazu pa nek je naprave više i nek sve ide u vraga , neka se opeku jednom mozda nešto i nauče . Da ne spominjem materijalna sredstva i novac koji mi skupimo za svoje potrebe i projekte izlete , mi to ulazemo u materijal , plaćanje stručnih ljudi za davanje svojih mišljena i studija , dovođenje istih doktora do naših opštinara ....sve to košta i nikome nije zao za ispravne ciljeve ... AL NA KRAJU STVARNO JE DOSTA!!!!rusko je napisao/la:1. Sve te ministre su odabrali MI....
2. Sve vladajuce stranke su izglasali MI...
3. Ubijali su ih, i djecu im , a opet ih vole i biraju MI...
4. Nacionalne podjele podrzavaju MI...
5. Djeca im umiru od izljecivih bolesti, i za to su krivi MI...
6. Nezaposlenost im je 43% i jedini narod na svijetu koji to zanemaruje pri glasanju na "demokratskim" izborima su MI...
7. Zive u bijedi i tu cinjenicu takodje zanemaruju MI...
8. djeca im se bukvalno kolju po tramvajima ali za to na izborima ne brinu MI...
9. MI sve gledaju kao MOJE koje se razlikuje od onog tamo MOGA, koje onaj drugi MOJ neda onom trecem MOM...
10. MI ne vole one druge MENE i MOG, i zato ratuju, gladuju i mrze ono tamo MOJE...
MI sad nemaju ni MOJU vladu koju su izglasali a opet kao da se MENI nista nije ni desilo...
...i tako do bezbroj...
a na kraju kada neko iskoristi to sto su MI totalni sljam sa dna kace koji sami sebi ne mogu da srede buducnost iako je sve servirano i pred nosom, onda su im krivi ONI...
ONI kojima MI svake cetvrte godine odaju pocast i kazu SLAVA IM!!!![]()
Nemojmo se zavaravati, BiH je vecinski (97%) naseljena sa imbecilima (def. IQ 25-65 i sto bi u stvari trebalo da bude naziv nase "nacije") jer drugog realnog razloga gore navedenim glupostima nema... i ta gomila imbecila ce naravno prihvatiti svaku suplju pricu, jer nema mozga da "zna bolje"...
Znaci jedino sto preostaje je da se nadje "saka jada", onih pametnijih... pa da zaustave neke stvari...
Evo primjera iz Egipta - turisticka drzava, ovi moji Svedi se ubili putujuci na njihove plaze, dzaba sto ih tamo ajkule zderu... samo da im je iskoristiti sunce i more... Od toga je samo vlada u Egiptu imala korist, odnosno jedna familija sve dok se narod nije pojavio na trgovima... tada stade sve... Svede i "familiju" evakuisase avionima, i nece se zadugo svedska peraja umociti u egipatsko more. (naravno ima tu vecih razloga za sve, ovo je samo slikovito sa "Svedima")
Nema stranog "ulagaca" koji ce se usuditi uloziti novac negdje gdje je narod na trgovima sa parolama i toljagama u rukama!!!