Jezero u Spionici
Moderatori/ce:adi,Seha,emin,enko
- adem93
- Piskaralo
- Lokacija:Srebrenik|Spionica [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Pozdrav raja i BISTRO..
Evo nadam se da niko nije prije mene prestavio novo malo jezerce na lokalitetu Opcine Srebrenik tacnije u Spionici.Jezerce je smjesteno pored magistralnog puta Tuzla-Orasije od Spionice u pravcu Orasija neka 3 km..
Jezero je skoro otvoreno i puno je sarana,dok ima i bijele ribe u manjim kolicinama..
Sto se tice ribolova na ovom jezeru dnevna karta je 5 km,stim da ulovljenu ribu placas po kilogramu 5km=1kg .
Vlasnik ovog jezera je obezbijedio nagradu od 100e za ulovljenog soma koji tezi 40+.Jezero je manje povrsine oko 4-5 duluma,a dubina dostize 10metara..U izgradnji je rasvjeta oko jezera i moci ce se pecati i nocu,zaboravio sam napomenuti oko jezera imaju Bungalovi i moze se posijeliti besplatno..Fino jezerce za ribolov a i za posijeliti,cak imate i dostavu pica i ostalog 1,5 km pivo hladno stim da vam dovuce na poziciju.
Ja licno nisam jos bio ali ovako mi pricaju i cuo sam sve pozitivne komentare...Ako ima neko da bi dosao pecati ili sijeliti ja cu mu pokazati jezero vrlo rado...Bistro bice neke i slike uskoro
Evo nadam se da niko nije prije mene prestavio novo malo jezerce na lokalitetu Opcine Srebrenik tacnije u Spionici.Jezerce je smjesteno pored magistralnog puta Tuzla-Orasije od Spionice u pravcu Orasija neka 3 km..
Jezero je skoro otvoreno i puno je sarana,dok ima i bijele ribe u manjim kolicinama..
Sto se tice ribolova na ovom jezeru dnevna karta je 5 km,stim da ulovljenu ribu placas po kilogramu 5km=1kg .
Vlasnik ovog jezera je obezbijedio nagradu od 100e za ulovljenog soma koji tezi 40+.Jezero je manje povrsine oko 4-5 duluma,a dubina dostize 10metara..U izgradnji je rasvjeta oko jezera i moci ce se pecati i nocu,zaboravio sam napomenuti oko jezera imaju Bungalovi i moze se posijeliti besplatno..Fino jezerce za ribolov a i za posijeliti,cak imate i dostavu pica i ostalog 1,5 km pivo hladno stim da vam dovuce na poziciju.
Ja licno nisam jos bio ali ovako mi pricaju i cuo sam sve pozitivne komentare...Ako ima neko da bi dosao pecati ili sijeliti ja cu mu pokazati jezero vrlo rado...Bistro bice neke i slike uskoro
- tare
- Nobelovac
- Lokacija:Zenica [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Jezero u Spionici
fino zvuci...
- adem93
- Piskaralo
- Lokacija:Srebrenik|Spionica [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ma fino je i jezerce tako pricaju moracu posjetiti to je blizu ovi odavje non stop idu kaze riba radi dobro ne hrane ih puno a rastu tako da se kacaju pravo,lijepo je malo akcije..Nema ciganluka smeca,pokosena trava,kucice ako bi kisa itd pravo..Daoce se vrijeme malo ustabilizovati da odem......
- soha
- Nobelovac
- Lokacija:Stari grad Soko [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
adem93 je napisao/la:Pozdrav raja i BISTRO..
bilo bi lijepo ademe, kad bi mogao okaciti i koju sliku da vidimo s kojim vodenim resursom se rasploaze, te jos koja informacija o velicini ribe (sarana) u jezeru
- adem93
- Piskaralo
Vjerujes da evo planiram mjesec dana da odem malo pecati ali sve se nema vremena.Heheh
A sarana ima skoro je od mog druga otac dobio jednog od 9 kg a sto se tice veci primjeraka nevjerujem da ima posto je jezero skoro otvoreno ali sam cuo da su ubacivani i veci primjerci sad sta je istina tko ce znati....
A sarana ima skoro je od mog druga otac dobio jednog od 9 kg a sto se tice veci primjeraka nevjerujem da ima posto je jezero skoro otvoreno ali sam cuo da su ubacivani i veci primjerci sad sta je istina tko ce znati....
Da to je jezero "Lelić"...
Komercijalno! Šarani sami nalijeću na hljeb, kukuruz... Ne trebaju bojlu, lov na "dlaku", rod-pod-ovi sl. karafeke.
Evo kako Edina izvlači šarane sa tog jezera jer smo skoro bili tamo...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JQZk9wueV9w[/youtube]

Komercijalno! Šarani sami nalijeću na hljeb, kukuruz... Ne trebaju bojlu, lov na "dlaku", rod-pod-ovi sl. karafeke.
Evo kako Edina izvlači šarane sa tog jezera jer smo skoro bili tamo...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JQZk9wueV9w[/youtube]

A evo još jednog video-klipa...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0iuhi1IC-OY&NR=1[/youtube]
BISTRO!
Pozdrav od Edine i moje malenkosti...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0iuhi1IC-OY&NR=1[/youtube]

BISTRO!
Pozdrav od Edine i moje malenkosti...

Najveći Edinin ulov i rekord tog dana ... 2780 gr.
Inače ima i veoma krupnih komada ali su i iskusniji ribari tog dana otišli pokunjeno sa jezerceta.

p.s.
U međuvremenu, špekuliše se da je onaj som narastao na 80+ kilograma. Vlasnik ozbiljno razmišlja o prof. roniocima i eventualnom njegovom izlovu harpunom i sl. jer se drugačije od ribolovaca koji su do sad dolazili na ovo jezero, ne može uloviti. Kažu da je kidao sve moguće strune, najlone, udice, trokuke i lomio štapove... Da li je sad ribarska ili ne, dođite pa se uvjerite kao ja koji za malo nisam poletio u vodu i "kupao" se sa ribama ...

Inače ima i veoma krupnih komada ali su i iskusniji ribari tog dana otišli pokunjeno sa jezerceta.

p.s.
U međuvremenu, špekuliše se da je onaj som narastao na 80+ kilograma. Vlasnik ozbiljno razmišlja o prof. roniocima i eventualnom njegovom izlovu harpunom i sl. jer se drugačije od ribolovaca koji su do sad dolazili na ovo jezero, ne može uloviti. Kažu da je kidao sve moguće strune, najlone, udice, trokuke i lomio štapove... Da li je sad ribarska ili ne, dođite pa se uvjerite kao ja koji za malo nisam poletio u vodu i "kupao" se sa ribama ...

-
- Početnik
- Pridružen/a:26 sij 2011, 12:58 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Sa adekvatnim priborom se vade i vece somcine a da nece taj tu u tom bazencicu
nego narod dolazi sa kojekakvim klipicama pecati (ne potcjenjujem nikoga ) ali treba biti realan ... bio sam na vise mijesta po svijetu pecati i vidio sam ljude svih vrsta ..od do 

- montana
- Nobelovac
- Lokacija:USA [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Jaci, odgovarajuci pribor i on je vani. Cesto nasi ribari idu na velike ribe preslabim priborom. Gledao sam, loveci mladicu, varalice od 15cm na silku 0,20mm i na stapovima za sitnije pastrmke. To neminovno vodi kidanju varalica i vjerovatnoj smrti kapitalne ribe...
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
- tare
- Nobelovac
- Lokacija:Zenica [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Nije da omalovazam nekog,al normalno da se nemoze izvaditi sa stapom sa pijace i masinicom od kineza....Kako se vade oni na Ebru 100+ Kg,harpunom garanat ne....
- Seha
- Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
- Pridružen/a:19 lip 2006, 00:14 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Nasa posla bogati. Da ljudi znaju kolike ribe plivaju u vodi nikad se niko nebi okupao. Pune su nam brate crne hronike brutalnih napada sarana somova i pastrmki.
Riba od par kg neukom ribaru slomije stap i kud ce sta ce stvori mit koji ce da traje i traje i raja ce da nakalemi bar jos duplo na sve sto slaze.

Riba od par kg neukom ribaru slomije stap i kud ce sta ce stvori mit koji ce da traje i traje i raja ce da nakalemi bar jos duplo na sve sto slaze.

Dođite na ovu "baru" pa se uvjerite!
Hihihihihihihihihih...
Hihihihihihihihihih...