Poslije jedne sezone pecanja- nanofil postaje najbolje rješenje za moje pecanje,ostajem pecati sa njim i sličnim proizvodima ako se pojave na tržištu ,vjerovatno hoće jer ima tu još prostora za napredak. I naravno stara boljka neistezive linije- nema pecanja sa fuš udicama...dok sam stalno pecao sa najlonom dosta sam kapitalni riba izvukao sa fuš udicama koje se postavljaju na mamce domaći proizvođača...najlon plus malo mekši štap plus kočnica i riba sa lošom udicom izlazi van...sa neistezljivim vezama nema zajebancije sa udicama...kad sašije istog momenta pegla udicu ...čak mi dođe da ne kupujem mamac koji nema dobru udicu ...
Uglavnom- nanofil je dobar proizvod za pecanje klena i bolena na većim rijekama.Omogućava dalek zabačaj,kontrolu i osjećaj varke, jak je na preporučenom čvoru,klizi kroz provodnike,drži dugo propisanu nosivost, riba se ne ustručava u bistroj vodi napasti mamac vezan na nanofilu, ne stvara veliku rezonansu u vodi prilikom vođenja varke...
Mane- Puca na trenju sa kamenom brže od obični navošteni špaga,kad već poredim sa njima-više se krza prednji kraj nego kod njih,ružno gubi boju -u spiralnoj liniji čitavom korištenom dužinom postaje bijel pa tako da moj zeleni je sad u biti zeleno bijeli-inače sve ove mane ima i klasična upredena špaga i u zavisnosti od kvaliteta ima istu boju i zaštitu ili malo bolju boju i zaštitu od nanofila..
Sve u svemu dobar ribolovni proizvod koji može biti još bolji...