Raja moja, puno vam hvala. Znate da sam cekao puno godina ovaj trenutak, strpljivo, kao da sam sarandzija. Bebica je dobila ime po jednoj od najljepsih rijeka, kako i dolikuje meni i mojoj ribarskoj opredjeljenosti. Dakle Una. Neko ce reci da ima i drugih rijeka, ali nakon razmisljanja o djecijim imenima Miljacka, Zujevina, Krivaja... jbg izvinite, al' Una mi nekako ljepse. Mala je 2,9kg i duga 50cm. Mislim da je taman mjera. Kolege koji imaju sincice i kontaju mi ih uvaljivati za zetove, molim da iste pripremite za usmeni test, a narocito prakticni iz musicarenja, inace se nece razmatrati ni pod razno.
Jos da dodam, drugovi, devet dana je proslo od rodjenja, padoh s nogu. Htio bih da izrazim divljenje svim drugovima koji su stojicki ovo izdrzali prije mene sa dvoje i vise djece, posebno Senadu koji je, osim brige o djetetu i supruzi, uspijevao i skuhati i usisati i opeglati i sudje oprati bez ikakvog pogovora, osim u sebi.
Hej raja, puno vam hvala na cestitkama. Kad otopli, predlozicu neko okupljanje, da malo proslavimo i da se ispricamo k'o ljudi. Bistro!
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."