Nova galerija slika
Moderator/ica:emin
- senad
- Gledač u vodu
- Lokacija:Sarajevo [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Vjerovatno je vecina od vas vec vidjela da je postavljena nova galerija slika, na koju mozete izvrsiti logovanje i ostavljeti i svoje komentare te ocjenjivati slike. Pozivam vas da se i na galeriju logujete sa svojim nickovima koje koristite na forumu.Nadam se da ce vam se ova novina dopasi, a cekam sugestije kako da je napravim sto preglednijom i funkcionalnijom. Na galeriji ce se (najvjerovatnije) od iduce sezone naci i albumi "Top 5", sa najvecim ulovima pojedinih vrsta riba za tu godinu. Njihova svrha bi bila da imamo bar orijentaciono, kolike se ribe hvataju kod nas i na kojim vodama.Tu bi morali imati i neke propozicije u smislu dokazivanja velicine i kilaze, no o tom-po tom, a i vi razmislite kako da to organizujemo i predlozite svoje ideje.
Pozdrav svima i bistro!
Pozdrav svima i bistro!
Ustvari, ja volim sjediti kraj vode i gledati u vodu.
Štapove nosim da bi me zvali ribolovcem, a ne "budalom koja gleda u vodu".
by Kapo Senad
by Kapo Senad

- svirac
- Književnik
- Lokacija:Sarajevo [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Senade, svaka cast i kapa dole!
"Ima u bosanskim riječicama i potocima jedna naročita vrsta pastrmke, velika, posve crna po leđima, sa dvije-tri krupne crvene pjege.To je neobično proždrljiva, ali i neobično lukava i brza riba koja leti kao obnevidjela na udicu u vještoj ruci, ali je nedostižna, čak i nevidljiva za onoga ko nije vješt tim vodama i toj vrsti ribe."
(Ivo Andrić,"Priča o vezirovom slonu")
(Ivo Andrić,"Priča o vezirovom slonu")
- lemi63
- Štela
- Lokacija:holland [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Prjedlog
....
....
....
Zadnja izmjena: lemi63, dana/u 29 stu 2006, 09:21, ukupno mijenjano 1 put.
priroda nam daje mnogo,uzvratimo joj bar malo
-
- Početnik
- Pridružen/a:04 vel 2008, 23:21 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Nova galerija slika
ako moze netko da mi pojasni kako da ubacim sliku? hvala
- senad
- Gledač u vodu
Re: Nova galerija slika
Bistro, Goca i dobro dosao!
Sto se tice postavljanja slika na galeriju, ne mogu članovi slike postavljati, samo ja postavljam slike tako da ih mozes meni poslati na mail.
A postavljanje na forum ide na nacin kako je Seha opisao, a u textu ispod.
Sto se tice postavljanja slika na galeriju, ne mogu članovi slike postavljati, samo ja postavljam slike tako da ih mozes meni poslati na mail.
A postavljanje na forum ide na nacin kako je Seha opisao, a u textu ispod.
Ja to nisam nikad radio, pa se nadam da ce ti neko jos detaljnije pojasniti ovo sa imagesack-omSeha je napisao/la:Alas ako sad neskontas nes nikad, i ohladi od slika !!StariAlas je napisao/la:lahko je tebi kada si iso u skolu pa znas slike postaviti,,,,,,
Evo onako laicki za postavljanje slika. Nisam ni ja bio na casu kad smo ucili ovo !!![]()
Posto si napisao poruku spustis liniju za pisanje dole (kliknes enter)
Ikliknes 2 puta (lagano) na Img (predzadnja ikona) i tad dobijes ovo
Tad spustis dole ovu stranicu na kojoj pises i otvoris opet Internet Explorer i odes na http://imageshack.us/
E tu odes na Gennemse nadjes sliku u "kojmputeru" i kliknes 2 puta na nju. Bravo idemo dalje oznaci kockicu (lijevo od) resize image ukoliko ti je slika u velikom formatu. Ukoliko je vec smanjena na razumnu velicinu (max 640 X 480) onda ovo preskoci i klikni na Host It !
Kad to odradi onda kopiras zadnji image znaci desni klik na zadnju rubriku gdje pise http// i sta ti ja znam jos a oznacena je sa Direct link to image..
E kad si kopirao to spusti tu stranicu a otvori onu poruku gdje si ukucao ono i onda tu izmedju zagrada (ali pazi tacno izmedju zagrada)lijevi klik (da oznacis pa onda desni klik i ubaci ono sto si kopirao) (OVDJE VJEROVATNO SVAKI PUT NAPRAVIS GRESKU ZNACI PRECIZNO UBACI IZMEDJU ZAGRADA)
Kad udjes u http://imageshack.us/ desni klik na stranicu (bilo gdje) i ubaci je u Favorite tako da ti je uvjek pri ruci .
I to bi bilo to......
Ustvari, ja volim sjediti kraj vode i gledati u vodu.
by Kapo Senad
by Kapo Senad