Nisam majstor za fotografiju, al sto se tice slikanja sa ribom meni su najbolje slike kada riba nije gurnuta u objektiv ispruzenih ruku. Ja uglavnom lakat dok klecim naslonim na koljeno koje je podignuto (odma do stomaka) i ta udaljenost od tijela daje nabolji efekat i realnu velicinu ribe u odnosu na tijelo ribolovca.. Sto se tice prsti nemoguce ih je sakriti ukoliko je riba nemirna ukoliko je mirna mozes ih zamaskirati pod peraje.Klenolovac je napisao/la:Možda bi nam neko od majstora mogao dati i neke smjernice kako se fotografisati sa nekim trofejnim ulovom. Primjetio sam da mnogi fotografišu izbliza sa širokim otvorom objektiva i onda guraju ribu u objektiv da ispadne što veća. Meni su takve fotografije bez veze, ne znam kako drugima. Da li treba prsti da se vide što manje i slične stvari.
Moj nejveci problem je da mi je kad slikam druge uvijek bitna pozadina, a kada neko slika mene uvijek nekako u frtutmi da nemaltletiram ribu puno na obali smetnem sa uma pozadinu. Evo jedna od neki dan. Ova fotka je mogla biti super da svjetlost nije udarala prema kameri. Jbg-a meni je nekako lakse uhvatiti ribu nego okinuti cakum pakum fotku.
Velicina je evidentna i kada ribu prislonim skroz uz sebe.