Najnovije vijestiUlovi

Dnevni Avaz – Ribarska rubrika

avaz_1Po škobalja na Drinu
Obale Drine kod Goražda ovih dana okupirali su zaljubljenici u pecanje. Vehid Vrana kaže da škobalj najbolje grize ispod Gradskog mosta, a mamac je hljeb. “Živim u Sarajevu, ali često dolazim u svoj rodni kraj da bih s prijateljima pecao. Ponekad nije važno zakači li  se nešto za udicu. Odmor  u prirodi pored rijeke nema cijenu” kaže Sead Mršo.
Dnevna dozvola za pecanje na Drini košta deset KM.
I.B.
Kući s mrežom punom pastrmke
Ribolovac Fadil Dizdarević iz Sarajeva sa sinom Edinom čest je gost na
avaz_3Boračkom jezeru. Ovih dana otac je imao puno sreće pa je Edin kući ponio punu mrežu pastrmki.Tri su bile teške više od tri kilograma.
I.B.
Kad se za udicu zakači amur od 15,5 kilograma
Rifat Tursunavaz_2ović iz Srebrenika strastveni je ribolovac vjerovatno s najviše ribolovnog staža na području Tuzlanskog kantona. U proteklih pet decenija obišao je sve rijeke i jezera u bivšoj Jugoslaviji.Iako brojni preparirani kapitalni primjerci raznih vrsta riba ukrašavaju njegov dom, s ponosom izdvaja nedavni  ulov, amura teškog čak 15,5 kilograma i dugačkog 110 centimetara.” S prijateljem sam 15 dana boravio na šljunkari u blizini Oštre Luke kod Orašja i ulov je bio slab. No, poslijednjeg dana prije nego što ćemo se vratiti kući, sreća nam se osmjehnula. Oko sat i po iza ponoći, nešto je snažno povuklo konac, tako da sam s dosta muke zadržao štap. Više od 15 minuta  borio sam se s nepoznatom ribom i kad sam je konačno izvukao u plićak, ugledao sam velikog amura, kojeg sam s dosta muke i uz pomoć prijatelja Nokija uspio savladati i iznijeti na obalu” ispričao nam jeTursunović.
O.M.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.