Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiReportažeTakmičenja

Državno takmičenje za seniorke i juniorke

Modračko jezero, 29. i 30. 07.2006. godine
Prvi dan takmičenja, 29.07., do 12 sati su izvršene prijave, a nakon toga je startovalo izvalačenje startnih brojeva koje je završeno do 14:30. Pripreme na stazi su trajale dva sata, po jako velikoj vručini, do 16:30 kada je označen početak takmičenja. Na takmičenju je nastupilo 20 takmičarki. Nakon prvog sata takmičenja, došlo je do promjene vremena, sa jakim vjetrom i grmljavinom, ali takmičenje nije prekinuto jer su sudije smatrale da nema opasnosti po takmičare. Riba je uprkos tome dobro radila i takmičarke su imale prilično dobar ulov, izmedju 1,5 – 5,0 kilograma. Vaganje ulova prvog kruga takmičenja je obavljeno do 20:00 i ono je pokazalo da je za taj dan  najuspješnija seniorka  bila Okić Eldina sa ulovom od 5,0 kilograma.
Drugi dan, 30.07., u 07:00 je počelo izvlačenje startnih brojeva za drugi krug takmičenja. Od 08:00 pa do početka takmičenja, takmičarke su se pripremali za start. U 10:00 je označen početak drugog kruga. Vrijeme je bilo idealno za takmičarke, za razliku od prvog dana, oblačno i bez kiše.U drugom danu je došlo do promjene u

Pročitajte i:   PREDSTAVLJAMO: Pribor i oprema za ribolov 'Fleshpot' doo Sarajevo

količini ulova skoro kod svih takmičarki tako da je bilo i podbačaja, ali i popravljanja plasmana iz prethodnog dana. U 13:00 je označen i kraj drugog kruga, te se pristupilo vaganju i sabiranju rezultata obadva kola.Vaganje ulova prvoplasirane iz prvog kola Eldine Okić, je pokazalo da je ista i u drugom krugu imala najviše ulovljene ribe te da je i prebacila količinu ulovljenu u prvom danu za 2.0 kilograma(za dva dana ukupno 12.0 kilograma)

Konačni poredak kod seniorki
:1. mjesto – Okić Eldina – Tuzla
2. mjesto – Bogilović Amela – USR “Sarajevo 1906” Sarajevo
3. mjesto – Šakić Alma – Gradačac
4. mjesto – Radanov Maja – Prijedor
5. mjesto – Bukurević Ermina – Visoko

Kod juniorki/omladinki, plasman je bio sljedeći:
1. mjesto – Alagić Manja – USR “Sarajevo 1906” – Sarajevo
2. mjesto – Vrgorčević Irma – SRD “Bosna” – Žepče
3. mjesto – Morić Marijana – Tuzla

Na Svjetsko prvenstvo u Portugalu, u kategoriji seniorki se plasiralo pet prvoplasiranih seniorki sa ovog takmičenja i Drugoplasirana u kategoriji juniorki – Vrgovčević Irma. Alagić Manja, prvoplasirana juniorka ulazi u sastav juniorske reprezentacije koja će nas predstavljati na istom tom takmičenju.
Jedina zamjerka koja bi se mogla navesti, a koja nema veze sa organizacijom koja je bila sasvim korektna,  nego sa opštinom na čijem se području nalazi ovaj dio Modračkog jezera, a na kojem se održavalo takmičenje (plaža jezera Modrac), su ogromne količine smeća razbacanog na sve strane, kako u jezero, tako i po obližnjim grmovima. Mogući razlog, ne i opravdanje, je nedostatak korpi za smeće i kontejnera tako da apelujemo na odgovorne da se što prije riješi taj problem. Ova jedna slika vam može pokazati kako to izgleda.
Iskrene čestitke našim  reprezentativcima i reprezentativkama, sa nadom da će uspjeti pronaći sponzore, otići u Portugal i zabilježiti lijep plasman.
Bistro Bosno i Hercegovino!!!

(Izvještaj i slike poslale Orhana Bušatlija i Alagić Manja – Velika hvala!)

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.