Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Završeno takmičenje “Pliva zlatni lipljen 2006”

Danas 24.09.2006 u 15 sati svečanim proglašenjem najuspješnijih ekipa i takmičara uspješno je završen drugi po redu FLY FISHING  OPEN « PLIVA ZLATNI LIPLJEN 2006 « organiziran na rijeci PLIVI – PLJEVA u općini ŠIPOVO.
Na takmičenju su uzeli učešće vrsni majstori mušičarenja iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Takmičilo se u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji za pobjednika « Pliva -Zlatni lipljen 2006» godine.
Ekipni plasman ekipa je sljedeći:

1. mjesto – ŠPORT RIBOLOV ZAGREB
2. mjesto – ŠRD LJUBLJANA
3. mjesto – ŠRD SINJ
4. mjesto – SRD MRKONJIĆ GRAD
5. mjesto – SRD BEOGRAD

U pojedinačnoj konkurenciji  ostvaren je slijedeći plasman:
1. Jandrić  Mladen iz ekipe Ljubljana
2. Berić Nebojša iz Ekipe Šport ribolov Zagreb
3. Zlatan Komić iz ekipe Ljubljana
4. Ivan Petrović iz ekipe Šport ribolov Zagreb
5. Dragljević Gargo iz ekipe Mrkonjić Grad
Najvećeg lipljena, 41 cm ulovio je član ekipe  Šport ribolov Zagreb Ivan Petrović koji je dobio «Zlatnog lipljena 2006 « kao priznanje.
Sudije na čelu sa Marcelom Kučinski vrhovnim sudcem na zadovoljstvo takmčara i velikog broja gledatelja, bez primjedbi su sproveli ovo vrlo zahtjevno takmičenje.Naime bodovao se samo lipljen, a ostale vrste riba nisu se bodovale.
Organizator takmičenja Asocijacija Pliva sportske aktivnosti potrudio se da pored takmičenja u sportskom ribolovu za ovaj vikend šipovljacima priušti i takmičenje u malom nogometu, nastup paraglajdera ,a Rafting klub»Kanjon» iz Banja Luke poslije sportsko ribolovnog takmičenja organizirao je vožnju čamcima i tečaj iz raftng takmičenja.
Na kraju može se slobodno reći, još  jedno vrlo lijepo sportsko-ribolovno druženje na Plivi, u lovu kralja salmonida, poziv predstavnika TZ RS i obećanje da će se i iduće godine svi naći na ZLATNOM LIPLJANU 2007.
INFO: Marcel Kučinski

Pročitajte i:   Završena Liga SSRD Zeničko-dobojskog kantona

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.