Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Zaključci sa 8. sjednice Upravnog odbora SRS BiH

Pod presjedavanjem predsjednika Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine u hotelu Kardijal – Banja Vručica Teslić 4.11.2006 godine održana je 8. sjednica Upravnog odbora  SRS BiH na kojoj je između ostalog zaključeno:

1. Usvaja se zapisnik sa 7. Sjednice Upravnog odbora u Novom Travniku i konstatuje se da gops. Midžić iz Bihaća, iz nepoznatih razloga ne prisustvuje sjednicama Upravnog odbora, te je zaključeno da se sa istim upozna SRS FBiH, i u slučaju da imenovani ne želi raditi, zatraži njegova smjena i delegiranje osobe koja želi raditi.
2. Predsjednik TK SRS BiH gosp. Živković Milovan, upoznao je Upravni odbor sa problematikom odlaska na olimpijske igre u Portugal, boravkom u Portugalu, postignutim rezultatima i povratkom kući. Konstatovano je slijedeće:
Postignuti zadovoljavajući rezultati, i Upravni odbor ovom prilikom čestita svim takmičarima, vođama ekipa, selektorima i trenerima na postignutom uspijehu.Ostvaren je slijedeći plasman:

1. ULOV ŠARANA -CARP  7.  MJESTO U SVJETU od 13 ZEMALJA UČESNICA
12. mjesto par Stojanović Jovica i Tuzlančić Nebojša..
21. mjesto par Harambasić Željko i Ilić Ivo
39. mjesto par Ječmenica Radomir i Irić Ranko
Vođa ekipe bio je Miro Vrljicak

2. FLY FISHING 14. MJESTO U SVIJETU od 20 ZEMALJA UČESNICA

Pojedinačno Draško Matavulj-26. mjesto; Sead Alijagić-43. mjesto; Predrag Smiljanić-48. mjesto; Kerkez Mile-86. mjesto, i Sabahudin Pehadžić-91. mjesto
Selektor reprezentacije bio je IGOR GROMILIĆ

3. ULOV RIBE NA PLOVAK 18. MJESTO U SVIJETU u KONKURENCIJI 32   ZEMLJE

Pojedinačni plasman: Čausevic Samir-19. mjesto; Vučenović Duško-52. mjesto; Žunić Andrija-62 mjesto; Piknjac Nermin-115 mjesto; Kočić Mumin-161 mjesto, i Jović Jovo 167  mjesto.
Selektor reprezentacije bio je Slobodan Milojević, a trener Hajrudin Đug.

Gosp. Tuzlančić Dušan, reprezentativac BiH , pozvan je da dodje u SRS BiH i raspravi njegovu predstavku i iznese argumente, činjenice i motive koji su ga naveli da se javno obraća medijima, a ne organima SRS BiH koji su ga i poslali na Olimpijadu u Portugal, a njegovu predstavku čak ni do danas nisu primili, nego na ovoj sjednici i to posrednim putem. U cilju obostranog interesa i razvoja CARP takmičenja, poziv se ovaj put upućuje javnim putem sa željom da se problem razriješi.
Donesen je zaključak da se na temelju opravdanog zahtijeva FLY FISHING reprezentativaca, sagleda sadašnji sistem takmičenja u toj i svim ostalim disciplinama, te da se uvede obaveza takmičenja za fly fishing u 2 kola na jezerima prema propisima MOUCHE federacije.Takmičarska komisija na prvoj sjednici treba da razmotri  sve zahtjeve i uskladi sve Pravilnike za takmičenja sa propisima FIPS, FIPS e.d., CARP , MUOSHE i CASTING federacije.
Zaključuje se da se TK SRS BiH proširi sa novim članovima iz disciplina koje organizuje SRS BiH, a da postojeći članovi budu u funkciji Predsjednika i dopredsjednika sa odgovarajućim zaduženjima.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

3. Predsjednik Izvršnog odbora 27. svjetskog klupskog prvenstva gosp. NIKOLA PUCE podnio je izvještaj o stanju priprema  27. SKP 2007 i nakon toga je zaključeno slijedeće:
Da se dopuni Komisija za marketing gosp. Begovićem sa NTV Hayat
Da se pod hitno raspiše Natječaj za vođenje marketinških poslova za potrebe 27.SKP
Da se raspiše javni natječaj za izbor tvrtke za štampanje prospektnog materijala, biltena, natpisa, logo znakova, takmičarskih brojeva, oznaka sektora , strartnih brojeva itd.
Da se nastave kontakti sa CIPS ed. i CIPS
Da se sa NTV HAYAT obavi razgovor oko medijskog pokrivanja 27. SKP 2007
Da se oformi ured-kancelarija  27.SKP u Mostaru, odakle bi gosp. Puce mogao koordinirati rad svih komisija  i sam preuzeti vodjenje tog ureda.
Zaključeno je da se uputi zahtijev SRS RS da se izjasni oko prihvatanja kandidature za organizaciju Svjetskog prvenstva ili Evropskog u FLY Fishingu , kako bi SRS BiH moga do kraja godine podnijeti kandidaturu jer je to moguće tek poslije 2009 godine.

4. Izvjestaj o financijskom poslovanju SRS BiH , podnio je sekretar SRS BIH gosp.Hadžiasanović, koji je naglasio da se obaveze prema krovnom savezu ne ispunjavaju, te da je savez doveden u situaciju da ne može da izmiri svoje obaveze. Zaključeno je slijedeće:
Donosi se Odluka da se hitno uputi zahtijev SRS FBiH da izmiri svoje planske obaveze, a isto tako i SRS RS
Gosp.Terzić Nermin se zadužuje da obavi razgovor sa gradonačelnikom Brčkog i zatraži da izmire obaveze prema SRS DB, kako bi isti mogao izmiriti svoje obaveze prema SRS BiH. Inače, ovaj savez u 2007 godini nije uopće izvršio nikakvu uplatu.

5. Pod tačkom RAZNO razmatrano je više pitanja, izmedju ostalog, žalbe takmičara na Odluku o kažnjavanju takmičara i ekipa u tekućoj godini, donošenje Odluke o izradi WEB portala za potrebe 27 SKP, produžavanje Oglasa za domaćine takmičenja u 2007 godini, izradi nedostajućih Pravilnika za takmičenja, te je zaključeno slijedeće:
Potvrđuju se sve Odluke o kažnjavanju svih takmičara i ekipa, izrecenih od strane Takmičarske komisije SRS BiH za tekuću godinu i odbacuju sve žalbe kao neosnovane. Uz obrazloženje da su svi kažnjeni takmičari još na početku godine imali tačan terminski Plan takmičenja po ligama objavljen na svim portalima koji tretiraju ribolov u BiH, zatim 10 dana prije takmičenja imali objavljenu tačnu satnicu što jasno ukazuje da su mogli pravovremeno planirati svoje radne i takmičarske obaveze, a ako nisu mogli prisustvovati takmičenju trebali su to najaviti pismenim putem, što bi im se uzelo kao olakotna okolnost i ne bi bili kažnjeni, već bi bili pozvani rezervni takmičari.Isto tako konstatira se da ako je neki takmičar kaznjen nije i njegov klub.
Takmičari koji su kažnjeni zbog nacionalističhkih ispada, sekretari takmičenja, ekipe koje su bojkotirale takmičenje  na Ramskom jezeru, kažnjeni su u skladu sa Statutom i opštim kodeksom ponašanja u SRS BiH.
Donesena je Odluka da se ugovori izrada WEB portala za potrebe 27.SKP 2007 godine sa firmom koja je radila WEB za SRS BiH, te da se radovi oko prikupljanja podataka, unosa  istih u računar, održavanje portala plate prema prijedlogu Izvršnog odbora 27. SKP 2007 god.
Donesena je Odluka da se produžava rok za podnošenje zahtijeva za prijavu za domaćina takmičenja u 2007 godini do 01.02.2007 godine, a i na zahtijev SRS RS , jer su u SRS BiH do utvrđenog roka  sa  kompletnom dokumentacijom dostavili samo 2  društva i to : SRD “Bistro” Zenica i SRD Šipovo.
Donesen je Zaključak da  TK SRS BiH do kraja mjeseca završi nedostajući Pravilnik o polaganju sudijskih, te sve Pravilnike i ostala normativna akta uputi u prečišćenoj verziji na usvajanje Upravnom odboru SRS BIH.

Pročitajte i:   Autohtona potočna pastrmka ponovo na Vrelu Bosne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.