Najnovije vijestiUlovi

Vijesti sa revira Klokot

Od samog otvora ribolovne sezone u proteklu subotu, na Ribolovnom reviru Klokot je živa, radna atmosfera. Na sam dan zvaničnog otvora ribolova 27. februara revir je posjećen od strane velikog broja ribolovaca, kako domaćih, tako i gostiju iz regiona. U ponedeljak 01. marta, revir su posjetili i članovi Fly fishing reprezentacije BiH, koji su lijepo vrijeme iskoristili za treniranje na vodama Klokota. Društvo su im pravili i članovi FF kluba LIPPY, te su se zajedno smjenjivali u akcijama. Na dalje, u toku su i posljednje pripreme za druženje ribolovaca iz regiona koje će se održati u subotu, 06. marta, u organizaciji Fly fishing kluba LIPPY i uprave revira RIZ KRAJINA. Do sada je pristiglo preko
60 prijava iz svih dijelova regiona. Najavljeni su gosti iz Siska, Zagreba, Sarajeva, Tuzle, Zenice, Vlasenice, Sanskog Mosta, Novog Sada, Niša, kao i sa područja Bihaća i drugih gradova Unsko-sanskog kantona.
Prijave za ovo druženje i dalje pristižu i sudeći po zanimanju, pred nama je još jedna velika fešta ribolova na Klokotu. Zbog svega ovog, uprava revira se odlučila da gornji, trofejni dio revira (revir je podijeljen u 3 ribolovne zone) obogati sa ograničenim brojem kalifonijskih pastrmki trofejnih veličina, tako da je u Klokot pušteno oko 200 komada veličine 2-7 kg. Na ovaj potez se uprava odlučila zbog mnogobrojnih zahtjeva gostiju, kao i zbog činjenice da je lipljen u mrijestu te da je na snazi lovostaj, mada je politika menadžmenta da i dalje preferira i forsira poribljavanje Klokota sa lipljenom i potočnom pastrmkom, autohtonim vrstama koje već sada dominiraju revirom. Na osnovu fotografija u prilogu (fotografisanih u ponedeljak) možemo samo zaključiti da će i u subotu biti mnogo akcije i još više dobrog raspoloženja.

Foto: Nurko Dervišević; Tekst: Adnan Mujakić – www.unskiribari.com
Pročitajte i:   USR Bioštica i Stream Tackle: Održan 8. Stream Fishing Cup Bioštica 2024

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.