Najnovije vijestiTakmičenja

USR ‘Krušnica 1936’ Bosanska Krupa: Održano 15. općinsko takmičenje u mušičarenju u ribolovnom reviru na rijeci Krušnici

U nedelju 01.08.2021. godine održano je općinsko takmičenje u Fly fishing-u u ribolovnom reviru na rijeci Krušnici u Bosanskoj Krupi.

Preko 20 sportskih ribolovaca je okušalo svoje umijeće u ovoj popularnoj disciplini. Ovo je već petnaesto po redu općinsko Fly Fishing takmičenje koje petu godinu za redom nosi naziv “Memorijal Dizdarević Benjamin” u čast prerano preminulom prijatelju i ribolovcu.

Takmičenje je bilo pojedinačno u disciplini „Fly fishing” (ulovi, izmjeri, vrati u vodu) lovila se samo plemenita riba – potočna pastrmka i lipljan, a bodovala se dužina ulovljene ribe i broj ulovljenih primjeraka. Ukupno je ulovljeno 50 riba, a konačni plasman takmičara je sljedeći:

  1. mjesto Husein Alidžanović, 5300 poena
  2. mjesto Šarić Esmir, 3000 poena
  3. mjesto Hasić Amir, 2940 poena
  4. mjesto Hasan Karibrahimović, 2400 poena (najveća ulovljena riba)
  5. mjesto Muharem Šalja, 2500 poena
  6. mjesto Asim Hodžić, 2200 poena
  7. mjesto Vahid Hodžić, 1680 poena
  8. mjesto Almir Beganović, 1860 poena
  9. mjesto Sarađan Ramiz, 1760 poena
  10. mjesto Samir Ramić, 2040 poena

Ovo je ujedno bilo i izborno takmičenje članova ovog društva za federalno takmičenje u mušičarenju za 2022. godinu. USR Krušnica ima pravo na dvije ekipe koje broje po tri (3) člana i prvi šest (6) takmičara je ostvarilo pravo na plasman na federalno takmičenje.

Pročitajte i:   Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - Kiseljak/Busovača 2024

‘Želimo da se zahvalimo uime USR Krušnica i uime porodice Dizdarević svima koji su došli i uveličali ili na bilo koji način pomogli ovaj događaj.’, napisali su na svojoj zvaničnoj Facebook stranici članovi Udruženja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.