Najnovije vijestiUlovi

Iz Drave ulovio soma od 56 kila: Borili smo se 70 minuta još uvijek me bole mišići

Supruga me dva puta zvala usred borbe, ali se nisam mogao javiti. Vukao sam ga nekih 30 metara po pijesku, dalje nisam mogao. Ovo je najveća riba koju sam ikad ulovio, rekao nam je Dalibor Dolovski iz Dobrovića. Prvo sam mislio da ima 30-tak kila, no kasnije je bilo sve teže, to je borba između tebe i njega, priča Dalibor Dolovski iz Dobrovića kod Slatine, koji je u srijedu na ušću Drave u Čađavici ulovio soma od čak 56,4 kile.

Bio je dugačak 218 centimetara, a ovo mu je, kako kaže, najveća riba koju ikad ulovio u 30 godina koliko se bavi ribolovom. Mamac je zagrizao oko 20.20 sati, a “hrvali” su se sve do pola 10 u noći.

– Nemaš koga dozvati. Bio sam potpuno sam, bilo je to preko sat vremena borbe. On vuče kad hoće, kad neće stane, ne možeš mu ništa. Natezali smo se i pobijedio sam – kaže Dalibor, dodajući kako zapravo uopće nije planirao pecati kad je dolazio.

Došao pokositi travu, a vratio se s ribetinom

– Supruga me dva puta zvala usred borbe, ali se nisam mogao javiti. Imamo kućicu uz Dravu pa sam došao malo počistiti i pokositi travu, kad vidim da tamo dvojica pecaju. Došao sam do njih, rekli su mi da sad idu kući, pa rekoh sam sebi da probam i ja malo blinkat i eto – prisjeća se slavne večeri prije dva dana Dalibor, koji je soma, kako opisuje, uhvatio na samom ušću stare i žive Drave, piše 24 sata.

Pročitajte i:   Znatiželjni morski pas snimljen kod Trpnja na Pelješcu, ribaru jeo iz ruke

– Imao sam sreće što je na tom dijelu bio sprud. Pokušao sam ga vući po pijesku, odvukao ga nekih 30 metara, a kamion mi je bio parkiran nekih 150 metara dalje. Nisam dalje mogao pa sam zvao kolegu da ga zajedno stavimo njegov džip i zatim premjestimo u kamion. Vreću od pedeset kila cementa mogu nositi pod rukom, ali ovakvog soma jednostavno nema šanse – objašnjava nam, dodajući i da zadnja dva dana pije tablete protiv bolova zbog upale mišića.

Poplavio sam, štap me izudarao

– Bole me ruke, bole me noge. Cijeli sam poplavio na njedrima gdje me štap izudarao. Ne mogu vam to opisati, da je samo neko tamo još bio i to snimao. No bio je mrak, puca vam adrenalin a vi se borite s nečime na mjesečini. Da sam imao slabiju opremu, jednostavno bi me odvukao u vodu – dodaje Dalibor, naglasivši kako je ranije imao 3-4 prilike gdje su ga ovakvi somovi nadjačali.

Pročitajte i:   Poziv za učešće na Prvenstvu i Kupu FBiH u lovu ribe udicom na plovak

– Ovaj put sam znao s čim imam posla. Iskustvo i znanje pomogli su mi da ga ulovim. Prije sam znao uloviti po 21, 17 i 15 kila teške ribe, a i supruga je naviknuta da uvijek donesem neku ribu, pa nije bila previše zabrinuta kad joj se nisam javljao – nadovezuje se Dalibor, koji kaže da je svega dvoje kolega unazad par godina uspjelo uloviti ribu približne veličine.

Soma podijelio s prijateljima

– Kad smo ga donijeli kući, skupilo se dvadesetak prijatelja. Feštali smo negdje do pola dva u noći, a ujutro smo ga podijelili prijateljima i poznanicima. Doma mi je ostalo svega 3-4 kile – zaključuje naš sugovornik, koji inače voli pripremati riblja jela.

Izvor: 24 sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.