Iz svijetaNajnovije vijestiTakmičenja

Održan šesti memorijalni “Kup Dejana Mijatovića” u sportskom ribolovu na Drini

U nedelju, 28. avgusta ove godine održan je šesti po redu memorijalni kup Dejana Mijatovića na reci Drini u sportskom ribolovu.
I ove godine, kao i prethodnih pet, održano je takmičenje u sportskom ribolovu na plovak na reci Drini. Tačnije u mestu Krivom viru na putu Bajina Bašta-Rogačica. Na tom mestu, na desnoj obali reke Drine, izgrađena je spomen česma tragično preminulom Dejanu Mijatoviću, sportskom ribolovcu i najmlađem ekologu i ribočuvaru, na Drini. Dejan je preminuo od leukemije nakon NATO bombardovanja i ribolovci zlatiborskog okruga su odlučili da na Krivom Viru izgrade spomen obeležje rano peminulom kolegi.
Na memorijalnom kupu, okupilo se oko
dvadesetak sportskih ribolovaca i zaljubljenika u reku Drinu. Vreme je takmičarima išlo na ruku, tako da je to pre podne bilo veoma lepo i sunčano. Ulov je bio skroman ali su takmičari odlučili da ove godine ne proglase pojedinačnog pobednika već da pobednik bude Dejo i reka Drina.
Nakon takmičarskog dela, druženje se nastavilo do kasne popodnevne sate a učesnici memorijalnog kupa rastali su se od Deje i Drine uz obećanje da će i sledeće godine doći na isto mesto. Jednostavno rečeno, da se ne zaboravi.
Foto:Takmičari u Dejanovom spomen parku na Drini
Mijatović Milan

Pročitajte i:   SRD Ključ: Izvršeno poribljavanje Sane i Sanice

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.