Iz Udruženja i savezaKrivolovNajnovije vijesti

U DRUGOM POKUŠAJU, KRIMINALCI IPAK USPJELI POTOPITI ČAMAC

Neki dan sam pisao o pokušaju kriminalaca da se potopi čamac ribočuvarske službe UGSR “Glavatica” Jablanica u čemu nisu uspjeli zahvaljujući ribočuvarima i policiji. Dana 14.11.2006 godine u gradu me sreo prijatelj i rekao da ponovo nema čamca ribočuvarske službe te da je konopac kojim je čamac bio vezan presječen. Prijavili smo policiji, a ribočuvari su obišli čitavo jezero i nisu pronašli ništa. Čamac je najvjerovatnije
potopljen iz odmazde za pokupljene i spaljene mreže. Bitku su dobili, ali nisu rat jer nas je ovo samo još više naljutilo i probudilo inat u nama. Dana 15.11.2006.godine ribočuvari su zajedno sa konjičkim ribočuvarom i jednim članom upravnog odbora, čamcem konjičkog udruženja usred dana izvršili obilazak dijela jezera gdje «rade» upravo oni koji su čamac i potopili i tom prilikom su pronašli 4 mreže i nekoliko parangala, a usput su tražili čamac od kojeg nije bilo ni traga.
Sada je na potezu policija i čekamo šta će reći njihova istraga. Mi znamo ko je čamac potopio, a još nam je samo nepoznato na kojem lokalitetu, ali naći ćemo ga onim istim kukama koje im već mjesecima kupe mreže. Ponovo nastavljamo raditi tuđim čamcima do kupovine drugog čamca, ali stati nećemo.
Kovach

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.