Iz Udruženja i savezaKrivolovNajnovije vijesti

Broj krivolovaca na obalama Vrbasa i Vrbanje se povećava-Zaplijenili mrežu sa 30 kg. ribe

Krivolovci najviše koriste mreže i eksplozivna sredstva, a povećan je broj onih koji love na štapove kaže Popović. Među zaplijenjenom ribom najviše je bilo škobalja, pastrmke, klena i amora.
Stražarska služba Sportskog ribolovnog društva Banjaluka spriječila je za vrijeme vikenda ribare bez dozvole za pecanje da kod brane u Bočcu pomoću mreže ilegalno love velike količine ribe.
Kako je rekao Marinko Popović, koordinator Stražarske službe Društva, prilikom redovne kontrole straža je sa desne strane Vrbasa uočila mrežu.
“Pretpostavili smo da se radi o mreži za industrijski lov ribe. Kako nalažu pravila službe, sačekali smo 24 časa ne bi li se krijumčari pojavili, ali vjerovatno su
nas zapazili, a zatim pobjegli”, dodao je on.
Vađenjem mreže iz vode ustanovljeno je da je ulovljeno više od 30 kilograma razne vrste ribe. Najviše je bilo škobalja, klena, pastrmke i amora.
“Mrežu smo odnijeli u naše prostorije, gdje će biti spaljena”, rekao je Popović.
On je naglasio da je u zadnje vrijeme povećan broj slučajeva ilegalnog lova ribe. Krivolovci najviše koriste mreže i eksplozivna sredstva, a povećan je i broj onih koji love na štapove.
“Za sada uspijevamo spriječiti veće štete koje nanose krivolovci, a u budućnosti planiramo povećati broj čuvara kako bismo ovoj pojavi stali u kraj”, rekao je Popović.
On naglašava da je u zadnjih šest mjeseci ovo druga mreža koja je otkrivena. Kod prvog slučaja Stražarska služba je na rijeci Vrbanji umalo izbjegla fizički sukob sa krivolovcima i ona ih je ipak spriječila da postave mrežu, koju je zaplijenila.
Ž Derajić – Nezavisne

Pročitajte i:   Održana Kup SRS BiH u lovu ribe na hranilicu - Feeder

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.