EkologijaNajnovije vijesti

Aktivnost ekologa i potpora resornog ministarstva njihovu radu

Više Izdvajanja za rad eko udruženja
TRAVNIK – Predstavnici osam Ekoloških udruženja, koliko ih i djeluje u Srednjobosanskoj Županiji, susreli su se ovih dana s čelnicima Ministarstva prostornog uređenja, obnove i povratka SBŽ, a razgovaralo se o aktivnostima ekologa i potpori resornog ministarstva njihovu radu. Po riječima ministra prostornog uređenja, obnove i povratka Tonče Bavrke, Ekološka udruženja iz ovogodišnjeg će županijskog proračuna dobiti 50.000 maraka,što je dvostruko više nego lani.
No, i dalje je riječ o više nego skromnim sredstvima te će Ekološke udruge za realiziranje svojih projekata morati tražiti i pomoć domaćih i međunarodnih donatora.
Dvije su akcije, koje su u suradnji s resornim ministarstvom ekolozi proveli prošle godine, podsjetila je predsjednica Ekološke udruge
Kremenih iz Viteza Tanja Pejović, upozoravanje na opasnost od biljke ambrozije i ukazivanje na potrebu njezina iskorjenjivanja, te projekt poticanja zamjene plastičnih vrećica papirnatima.
Budući da ove godine mogu računati na značajniju financijsku potporu resornog ministarstva, i zajedničkih projekata, kažu ekolozi, bit će više.
Ana DRMAĆ – Večernji list

Pročitajte i:   Završena Premijer Feeder liga BiH za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.