Najnovije vijestiUlovi

Tolstolobik od 43 kilograma – Jezero Drenova

Najatraktivnije mjesto za ribolov na području prnjavorske opštine je jezero Drenova. Udaljeno desetak kilometara od grada u mjesnom području Drenove i Donjih Vijačana, nadaleko je poznato po kapitalnim ulovima soma i šarana. Prije dvije godine, samo za jednu noć su ulovljena dva soma težine 91 i 62 kilograma. Som od 91 kilogram, dug 238 centimetara, kao preparat i danas krasi prostorije SRD u Prnjavoru. Lovljeni su šarani i amuri od po 30 kilograma, dok se u jezeru, inače bogatom bijelom ribom, lovi i štuka, smuđ, mrena, klijen itd.
Ovo je text o jezeru koji se na stranici nalazi u datoteci jezera, a ove informacije o kapitalnim ulovima na jezeru je dopunio Nusret Prozorac, koji se prije par dana javio sa mailom i slikama ovog tolstolobika iz naslova i jednog amura.
Tolstolobik je bio težak 43 kilograma i dužine 138 centimetara, a uhvaćen je 19.08.2008. na…

kukuruz, a kako Nusret piše:
“Vjerovatno je većini ribara već poznato da jezero Drenova u sebi krije kapitalne primjerke soma, šaran, amura, a evo, i tolstolobika.Ja sam amura a i toltolobika upecao na kukuruzu.Dosta ribara ne vjeruje da je tolsolobik uzeo taj mamac, ali se čuda dešavaju pa je uzeo i kukuruz na dlaci, jer pecam samo šarana i amura.
Jezero je prelijepo, ambijenta nenarušenog gradjevinama, posjećeno ne samo od strane ribara, nego i od izletnika koji žele provesti ugodne trenutke u prirodi, a koju održavaju uglavnom ribolovci.
Amur sa slike je upecan u avgustu 2007. godine, i bio je težak 18 kilograma

Pročitajte i:   Jezero Mandek: Održano Prvenstvo SRS FBiH u lovu šarana i amura

Zbog izuzetnih pretpostavki za ribolov,čiste vode i očuvane prirode, te zahvaljujući velikom angažovanju prnjavorskih ribolovaca, koji redovno uređuju ovaj prostor, Sportsko ribolovni savez RS jezero Drenovu proglasio ribolovnim revirom. Na jezeru koji je pod stalnim monitoringom ribočuvarske službe SRD Prnjavor, važe posebna pravila ponašanja i ribolova, obzirom da je jezero Drenova i vodozahvat prnjavorskog vodovoda. Jezero se planski poribljava, čuva i uređuje, a po svojim ulovima jedno je od najatraktivnijih mjesta za ribolov na širim prostorima.
Otvaranje ribolovne sezone na jezeru Drenova održava se svake godine, prve nedjelje mjeseca juna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.