Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Problemi: Ministrica Pinjuh zabranila ribolov

Ova odluka ministrice predstavlja direktan atak na 3.000 sportskih ribolovaca u HNK
Nakon odluke ministrice poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNK Vesne Pinjuh o privremenoj zabrani ribolova na cijelom području ovog kantona, i to sedam dana prije sezone koja počinje 1. marta, jučer su reagirala udruženja koja se bave sportskim ribolovom.
Damir Hunjić iz Sportskog ribolovnog društva „Neretva“ Mostar rekao je da ova odluka ministrice predstavlja direktan atak na 3.000 sportskih ribolovaca koliko ih ima u HNK.
– Mnogi su iz kućnog budžeta izdvojili novac da bi kupili pribor, a radi se o ljudima koji mahom pripadaju boračkoj populaciji. To je i finansijski atak na njih – kazao je Hunjić.
Prema obrazloženju ministrice Pinjuh, zabrana je uslijedila nakon što je
poništen konkurs za ustupanje ribolovnog područja na korištenje, jer niko od podnosilaca prijava nije ispunio uvjete ovog konkursa.
Međutim, predsjednik Sportskog ribolovnog udruženja „Neretva“ Josip Praljak naglasio je da u samom konkursu nije bilo definisano ko ima pravo da se prijavi niti je naznačen način bodovanja ponuda. Jučer je održan sastanak ministrice i predstavnika sportskih ribolovaca na kojem je istaknuto da treba tražiti zajedničko rješenje svih udruženja kako bi se ukinula zabrana.

Pročitajte i:   Prizor na Jablaničkom jezeru je zastrašujuć, šta je uzrok?

5 thoughts on “Problemi: Ministrica Pinjuh zabranila ribolov

 • baš šteta al oni su najviše ugubitku

 • na neretvi se lovi i ovih dana i nikom ništa

 • Puno mi prijatelja kaže da sutra idu na otvaranje ribolova na boračko jezero.Mada to mene baš nešto i ne privlači .
  Uvijek isto. bace šuplju da su ekstra poribili,uzmu levate 20 km za dozvole i puste nas da se guramo na ono malo jada od obale.
  A mogli bi i ono malo šaše iskrčiti ne bi im ruke otpale ,pa da se serbes može zabaciti ako ništa… ma džaba trošim slova . vidimo se mi na krivaji , hajde bistro

 • Za sve dane koliko traje ova zabrana jaradije bih ministrici zabranio ono sto je njoj najsladje.

 • Mislim da su ti ministri i mini strice,Odavno vec ispunili bonus za kartu u jednom pravcu.
  Pravcu odlaska sa politicke scene.kOLEGE IZBORI SU UBRZO.Kao da nas sportske ribolovce treba da zanima njihova suplja demagogija.Stapove u ruke i BISTRO senad iz Sarajeva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.