Sa otvaranja 16. Evropskog prvenstva u mušičarenju u Bosni i Hercegovini

Uz  prisustvo brojni zvanica, predstavnika   domaćih, i evropskih zvaničnika, te brojnih  sportista i sportskih radnika naše zemlje, u  ponedeljak, 6. Septembra, u  Dvorani Borik u Banjaluci, zvanično  otvoreno 16.  Evropsko prvenstvo u mušičarenju – fly fishingu  na kojem učestvuje 18 zemalja među kojima je i naša  sa dvije reprezentacije “A”  i “B”.  Svečanom otvaranju  prisustvovali su;  Pole  Vekemon,  predsjednik Svjetske ribolovne Mošus  federacije, te Nebojša Radmanović,  predsjednik Organizacionog odbora 16. EP  u mušičarenju, Nikola Špirić, prerdsjedavajući Vijeća Ministara BiH, Sredoje Nović, minister Civilnih poslova BiH,  Dragoljub Davidović, gradonačelnik Grada Banjaluke,  Đorđe Klepić, predsjednik SRS BiH, Zdravko Ostojić, predsjednik SRS RS  i brojni drugi gosti i zvaničnici, kao i sportisti učesnici ovog šampionata. Organizacioni odbor, kao i svi subjekti  Grada Banjaluke i Bosne i Hercegovine   uložili sz načajne napore  da bi obezbjedili  što povoljnije uslove  za održavanje  evropskog prvenstva u mušičarenju. U ime SRS BiH prisutnima se prvo obratio Đorđe Klepić, predsjednik SRS BiH  i prerdsjednik IO 16. EP u mušičarenju.

Ovo prvenstvo će značajno  afirmisati  i popularizovati sveukupni   ribolovni sport među   mladima  na cijelom području  Bosne i Hercergovine. Očekujemo  da ćemo  dobrom organizacijom  prvenstva dodatno  podstaći razvoj  ribolovnog  turizma   i Bosnu i Hercegovinu  afirmisati kao  veoma atraktivnu   i zanimljivu  turističku  destinaciju. Želim sportistima da  u fer  i sportskoj  borbi  ostvare što bolje rezultate, između ostaloig rekao je Đotrđe Klepić.

Pročitajte i:   ATVBL: Ribolov u zimskim uslovima (VIDEO)

  Zvanično takmičenje  počelo je u srijedu    na pet sektorskih   staza: Rijeke  -Vrbas, Sanica, Janj, Sana  i Plivsko jezero , a  završava  u subotu, 11. septembtra  kada će se  podijeliti  medalje i nagrade  najboljim evropskim sportskim ribolovcima.

Tekst i snimci:     Ismet  BAJROVIĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.