Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Druženje na jezeru Kop – Šićki Brod

Već tradicionalno, a povodom Međunarodnog Dana voda, na jezeru Kop kod Šićkog Broda, u organizaciji naše ribolovne sekcije „Kop“ Šićki Brod pri SRD „Rudar-Kreka“ Tuzla, organizujemo cijelodnevno druženje.
Tako smo i ove godine, uz lijepo vrijeme i još bolje društvo obilježili ovaj dan, obradovani činjenicom da svake godine imamo sve više i više gostiju.
Da je tradicionalni grah i riblji paprikaš bio kvalitetan, dokaz je što je za tri sata nestalo 60 litara skuhanog graha i 30 litara paprikaša, tako da smo se „dopunjavali“ prženom ribom za goste koji su zakasnili na grah i paprikaš.
Svi gosti su bili zadovoljni i druženje je završeno uz „vidimo se opet!“
No, da se uvijek nađe neka spodoba, izrod, kako više nazvati tu sortu-podvrstu ljudskog soja, u našem “usudu” nije ništa neobično.
Netom nakon završnog druženja, dok smo mi „domaći“ odmarali, začulo se
nešto kao slab pucanj.Pogedao sam u Emila i u tom momentu smo čuli cičanje psa.Skočili smo i potrčali kroz živicu prema mjestu odakle se čuo pucanj.Nismo pronašli psa, ali jesmo na jednom mjestu krvav trag.I sutra smo tražili psa, bezuspješno.Našli smo na poziciji za ribolov stariji leš, vjerovatno djelo istog „junoše“ što upucava pušku i ruku.
A taj dan sam svo vrijeme djecu upućivao na mjesto gdje je nađen krvavi trag psa, da ih odmaknem od vode i da budu na manje opasnom mjestu.Pored gore pomenutog soja, nema manje opasnog mjesta.
I o ovom događaju ide dopis lovačkom društvu, čisto da znaju kakvih sve članova imaju i ko im je sve naoružan, a svi naši dosadašnji dopisi za svaki pojedinačni slučaj će biti i dokaz na sudu protiv njih.

Pročitajte i:   Poziv za učešće na Prvenstvu i Kupu FBiH u lovu ribe udicom na plovak

U nadi da će u ovoj našoj napaćenoj državi biti sve manje ovakvih incidenata, a sve više druženja i pozitivnih primjera,
BISTRO!
Senad Isaković  Roko – Ribolovna sekcija „Kop“ Šićki Brod – SRD „Rudar-Kreka“ Tuzla



One thought on “Druženje na jezeru Kop – Šićki Brod

  • HVALA ZA OBJAVU MAJSTORE BISTRO…..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.