Najnovije vijestiTakmičenja

Ribarski Memorijal “Ferid Mešić”

U znak sjećanja na jednog od osnivača kluba i najuspješnijeg takmičara Ferida Mešića, Sportski invalidski ribarski klub “BISTRO” Tuzla u nedelju 15. maja 2011. godine na jezeru Modrac (KISELJAK-ODB) organizira Prvi Memorijal “Ferid Mešić” u lovu ribe udicom na plovak za osobe sa invaliditetom.
Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su prvi ljudi kluba, predsjednik Bahrudin Jamaković i član Uprave Murat Džolota potvrdili kako su sve aktivnosti na pripremi Memorijala uspješno privedene kraju i da je sve spremno za takmičenje.
Uz ekipu domaćina, na Memorijalu će nastupiti 15 ekipa s područja cijele BiH a svoj dolazak potvrdili su između ostalog klubovi iz Bugojna, Tešnja, Čelića, Brčkog, Kladnja, Goražda, Drijenče, Doboj Istoka, Maglaja, Sapne, Kalesije i Sarajeva.
Nakon takmičenja koje će biti završeno u 15 sati bit će proglašeni ukupni pobjednici, te najbolji po sektorima i “Majstor staze”, kojima će biti uručeni pehari i diplome.
Nama je drago da su se svi koje smo pozvali odazvali, imam osjećaj da smo pozvali 50 a ne 16 ekipa da bi svi došli što govori da naš klub uživa respekt koji želimo da opravdamo na samom takmičenju. Iako je bitan i plasman ipak je važnije druženje, naša želja da promovirmo jezero Modrac, Kiseljak, da se prisjetimo našeg člana, Ferida Mešića koji više nije među nama te da obilježimo 15. maj”, kazao je Jamaković pozivajući sve ljubitelje ribolova, prirode i druženja da u nedelju dođu na Kiseljak.
PROGRAM MEMORIJALA NEDELJA 15.05.2011:
09:00-10:00      Otvaranje i žrijebanje
10:00-11:00      Priprema ekipa
11:00-14:00      Takmičenje
14:00-15:00      Vaganje ulova
15:00-16:00      Proglašenje pobjednika
16:00-……..      Druženje

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo USR Sarajevo 1906, Memorijal “Ermin Hadžić”

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.