Iz regijeKrivolovNajnovije vijesti

Drinsko jezero: Zaplijenjeno 230 m mreža

Na Drinskom jezeru su, u zajedničkoj akciji policije i udruženja sportskih ribolovaca iz Srbije i Republike Srpske, pronađene i oduzete bespravno postavljene mreže za izlov ribe, ukupne dužine 230 metara.

U akciji su učestvovala udruženja sportskih ribolovaca “Drinsko jezero” iz Malog Zvornika i “Bistro” iz Zvornika u Republici Srpskoj, a krivolovci koji su ih postavili za sada nisu poznati.

Predstavnik zvorničkog udruženja “Bistro” Nikola Cvejić rekao je danas za Tanjug da su na Drinskom jezeru, tokom višesatne akcije, pronadjene četiri mreže, postavljene bez odobrenja nadležnih organa, u namjeri da se njima izlovi veća količina ribe.

On je dodao da su ribočuvari sa obije strane rijeke Drine, uz podršku policijskih patrola na jezeru, u toj akciji zaplijenili dvije mreže od po 50 do 60 metara dužine, dok je jedna bila dugačka oko 100 metara i duboka tri metra.

Prema njegovim riječima, u okviru redovnih i zajedničkih aktivnosti tih udruženja, na Drinskom jezeru je ove godine pronađen kavez napravljen za izlov ribe u kome se nalazila veća količina deverika i škobalja, čiji je vlasnik kažnjen za krivolov, a uklanjana su i druga sredstva iste namjene.

Pročitajte i:   OBAVJEŠTENJE: Promjena lokacije održavanja Prvenstva i Kupa SRS F BiH

Takve akcije će i ubuduće da se sprovode na jezeru, ali i nizvodno od njega, naveo je Cvejić i ukazao da je namjera da bespravnog izlova ribe na tom području bude što manje, kako bi sportski ribolovci na Drini mogli da uživaju u pecanju.

Ribočuvar iz udruženja “Drinsko jezero“ Branislav Đokić rekao je za Tanjug da je prekogranična saradnja njegovih kolega pokrenuta kako bi bilo zapaženijih efekata kontrole te dvije obale, pošto se na jezeru, prema njegovom mišljenju, nedovoljno poštuje zakon o ribolovu.

U sinoćnoj višesatnoj akciji su učestvovala četiri ribočuvara uz pratnju policijskih patrolnih čamaca i podršku rukovodstava oba udruženja, dok u zaplijenjenim mrežama, koje su prenijete u Zvornik, u RS, nije bilo riba, budući da je akcija sprovedena blagovremeno, rekao je Đokić.

 

3 thoughts on “Drinsko jezero: Zaplijenjeno 230 m mreža

  • drago mi je da se nešto poduzelo na drinskom jezeru. posto sam svjedok da se riba sa drinskog jezera prodaje po cesti i na pijaci po zivinicama. moj komsija je jedan od onih koi redovno bacaju mreze na drinsko jezero i jednom prilikom me je zovno da vidim sta su uhvatili. bilo je to 240kg ribe u garazi na kamari nabacano ko drva. pretezno krupna deverika a bilo je i šarana, soma, smuđa jako dosta i svega ostalog. Jako zalostan prizor za gledat. jos jednom svaka cast i nadam se da će te uspjet očuvat riblji fond u prelijepom drinskom jezeru

  • astorfeeder

    Iskrene čestitke ribočuvarima Drine na ovoj uspješno akciji. Ovo je jedan od primjera koji pokazuje da se može mnogo dobrog učiniti za očuvanje naših voda i ribljeg fonda. Ovo je takođe, dobar primjer kako bi to trebalo isto ili na sličan način uraditi na jezeru Modrac, koje ribokradice totalno devastiraju po pitanju ribljeg fonda…

  • krivolovci su poznati a najbolje ih poznaju cuvari sa Divica i granicna policija a sto se tice krivolova to je nista mazu oci ribarima a mreže se i dalje bacaju kod dva prva tunela na Drinskom jezeru

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.