EkologijaIz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

FOTO: Povodom 22. marta: Udruženje „Bistro!“ obilježilo Svjetski dan voda

U subotu, 24. marta, članovi Udruženja „Bistro!“ iz Sarajeva su radnom akcijom obilježili 22. mart, Svjetski dan voda.

Dvadesetak članova je očistilo smeće na obali Faikove bare u Dobroševićima, na kojoj se, po lijepom vremenu,  iskupilo i desetak drugih ribolovaca.

„Neki od ribolovaca su nas posmatrali kao da smo s druge planete, neki su nam uputili riječi podrške, a neki su se i priključili čisteći makar smeće koje se nalazi oko njih.

Naš cilj su „drugi“ i „treći“, da njih animiramo i iniciramo da se uključuju u slične akcije, jer  ovi prvi su nepopravljivi i ponašaju se upravo kao da su

oni s druge planete, kao da ovo nije njihova planeta“, izjavio je Adnan Osmanagić, predsjednik Udruženja „Bistro!“ iz Sarajeva.

Pročitajte i:   Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura

6 thoughts on “FOTO: Povodom 22. marta: Udruženje „Bistro!“ obilježilo Svjetski dan voda

  • Malo rada, malo druzenja, malo zabave za djecu a sve skupa jedna velika stvar.

  • kapa dole za akciju….

  • Svaka cast i kapa do poda.

  • Odlican posao! Kad bi svako pomeo ispred svojih vrata, smeca nebi bilo u BiH za pola sata!

  • astorfeeder

    Svaka čast entuzijastima, ljudima dobre volje, ljubiteljima prirode. Ovo je za svaku pohvalu i dobar primjer drugima da se aktiviraju i učine nešto za očuvanje naše prirode i naših voda. Ovakve i slične akcije bi trebale da budu češće ne samo u vrijeme znamenitih praznika. Molio bih i SRD Tuzlanskog kantona, naročito jezera Modrac da pokrenu ovakve akcije. Siguran sam da bi veliki broj ribara bilo za ovakve geste….

  • Da je veći broj ribara raspolozen za ovakve geste ne bi se imalo sta ni cistiti. Svirac je na forumu dao dobar primjer kako “ribari” reaguju kad neko cisti oko njih njihovo smeće.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.