EkologijaNajnovije vijesti

Vlada TK spašava Modrac

Vlada Tuzlanskog kantona je usvojila Odluku o pristupanju izradi Prostornog plana jezera Modrac. Time bi se, prema riječima resornog ministra, trebalo spriječiti daljnje propadanje ovog prirodnog bisera našeg kantona.

Između ostalih, mnogobrojnih tačaka, Vlada je usvojila i Odluku o privremenom finansiranju kantona za prva tri mjeseca naredne godine, te nekoliko odluka iz nadležnosti Civilne zaštite. Vlada je danas razmatrala i Informaciju o efektima primjene Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređenja zgrada na području TK.

Resorni ministar je izvijestio da postoji mnogo problema u primjeni ovog zakona, da se općine ne snalaze baš najbolje, te da neke nemaju ni osnovne podatke o broju zgrada, stanova, ulaza itd., te je i zaključeno, da etažni vlasnici nisu nimalo zadovoljni radom upravitelja zgrada.

Ministri su usvojili i nekoliko infomacija iz nadležnosti Civilne zaštite. Kako je snijeg prilično napadao, zanimljiv je bio dio vezan za Informaciju o pripremljenosti općina za zimsko održavanje puteva

Pročitajte i:   Poziv na Otvoreno  prvenstvo SRS Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za kategorije U-15, U-20 i U-25

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.