Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Klepić: Organizacija svjetskog prvenstva u Jajcu bit će na najvišem nivou

Djordje_KlepicUpravni odbor Sportskog ribolovnog saveza BiH (SRSBiH) donio je odluku da domaćin svjetskog prvenstva u Fly-fishingu 2015. godine bude Udruženje ribolovaca ”Zlatovčica” iz Jajca.

Nakon što je Svjetska ribolovna organizacija FIBS na kongresu u Rimu dodijelila organizaciju prvenstva Bosni i Hercegovini, kandidaturu su priložili gradovi Jajce i Mostar.

Na četvrtoj redovnoj sjednici Upravnog odbora SRSBiH, održanoj 14. septembra 2013. u Istočnom Sarajevu, donesena je odluka da će grad Jajce biti domaćin Svjetskog prvenstva u ”Fly Fishingu” 2015. godine, dok je na poziciju predsjednika Izvršnog komiteta imenovan aktuelni predsjednik Saveza Đorđe Klepić.

Klepić je u izjavi za Agenciju FENA kazao da 2015. godine očekuje dolazak od oko 150 sportskih ribara iz 20 do 25 zemalja svijeta. Naglasio je da će se takmičenje održati na Vrbasu (Donji Vakuf), Sani (Ključ i Ribnik), Plivi (Šipovo) i Plivskom jezeru (Jajce).

“Mi smo 2010. organizirali takmičenje Evrope, a domaćin je bio Grad Banja Luka. Ovakva takmičenja se održavaju na postojećim stazama, tako da finansijski ne bi trebalo biti problema. Imamo iskustva u organizaciji vellikih takmičenja, vjerujem da će sve biti odrađeno na najbolji mogući način”
, naglasio je Klepić.

Pročitajte i:   Sretan Uskrs!

Dodao je da je potrebno imenovati predsjednika Organizacionog odbora takmičenja te da kandidate za tu poziciju treba tražiti u strukturama vlasti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.