EkologijaNajnovije vijesti

U Livnu radionica “Dinarska kraška polja kao močvarna staništa od državnog i međunarodnog značaja”

mocvara-12412414Ornitološko društvo “Naše ptice” u suradnji sa organizacijama EuroNatur iz Njemačke i Udrugom „Naša Baština“ iz Tomislavgrada od 30. rujna do 2. listopada ove godine organiziraju Prvu međunarodnu radionicu “Dinarska kraška polja kao močvarna staništa od državnog i međunarodnog značaja“.

Kako su priopćili organizatori, radionica ima za cilj da ukaže na prirodne, kulturne i ekonomske vrijednosti kraških polja i njihov značaj za razvoj lokalnih zajednica. Istodobno će se ukazati i na opasnosti koje posljednjih desetljeća prijete uništenjem ovih značajnih prirodnih znamenitosti, nestankom biodiverziteta na njima i generalno njihovom opstanku i daljnjem funkcioniranju.

Svečano otvaranje Prve međunarodne radionice “Dinarska kraška polja kao močvarna staništa od državnog i međunarodnog značaja”,upriličit će se 1. listopada, s početkom u 9 sati u Hotelu “Dinara” u Livnu.

U sklopu radionice upriličit će će se :javna prezentacija na temu ‘”Buduće očuvanje i razvoj kraških polja – Primjer Livanjskog polja” koju održati priznati slovenački ornitolog Borut Stumberger, te u Tomislavgradu  izložba „Kraška polja BiH – močvare od državnog i međunarodnog značaja“

Radionica i spomenute aktivnosti realizirane su u sklopu projekta „Identifikacija i promocija kraških polja u Bosni i Hercegovini kao močvara od državnog i međunarodnog značaja“, kojeg je financijski podržala Fondacija MAVA, stoji u priopćenju.

Pročitajte i:   USR 'Neretva 1933': Pad vodostaja rijeke Neretve ugrožava mrijest autohtone mekousne pastrmke i ostalih vrsta riba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.