Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Konferencija za štampu domaćina 35. svjetskog prvenstva u mušičarenju 2015.

JajceUz prisustvo načelnika općina Jajce, Donji Vakuf, Šipovo, Ribnik i Ključ, predsjednika udruga sportskih ribolovaca, predsjednika SRS BiH, predsjednika SRS FBiH , Kantonalnog saveza SBK i brojnih novinara i predstavnika medija, u organizaciji grada Jajca, domaćina 35. svjetskog prvenstva u mušičarenju 2015. godine, 4. oktobra je u sali Doma
kulture u Jajcu upriličena press-konferencija na kojoj je domaćin grad Jajce sa ostalim gradovima suorganizatorima predstavio takmičarske staze, organizacione mogućnosti svih svih pet općina u pripremi i organizaciji ove velike sportsko ribolovne manifestacije.

Prvenstvo svijeta u mušičarenju organizuje se na četiri rijeke i Plivskom jezeru kroz slijedeće sektore:

  • Sektor “A” rijeka Vrbas – Donji Vakuf,
  • Sektor “B” veliko Plivsko jezero – Jajce
  • Sektor “C” rijeka Pliva – Šipovo
  • Sektor “D” rijeka Sana – Ribnik
  • Sektor “E” rijeka Sanica  – Ključ

Termin održavanja Svjetskog prvenstva: 15.-21.juni 2015. godine
Neposredni domaćin: Grad Jajce sa suorganizatorima.

Svih pet Načeknika općina dali su punu podršku organizaciji i izjavili da će angažirati sve svoje resurse u pripremi i organizaciji 35. svjetskog prvenstva u mušičarenju 2015. godine.

Predsjednik Saveza BiH Klepić Đorđe istako je da se poslije ovog čina predstavljanja domaćina, očekuje na prvoj sjednici Upravnog odbora saveza BiH konstituisanje Izvršnog komiteta prvenstva, i određivanje Predsjednika organizacionog odbora prvenstva svijeta, a predsjednik SRS Federacije BiH Marcel Kučinski je istakao da su društva iz ovog saveza spremna za ovu manifestaciju na kojoj se očekuje učešće oko 30-35 zemalja iz cijelog svijeta, prije svega evropskih zemalja, zatim Australije, Novog Zelanda, Kanade, Amerike, Meksika sa preko 250 takmičara i angažman oko 500 neposrednih učesnika iz BiH od toga samo sudija oko 180, te drugih članova društva koji će biti neposredno uključeni
kroz Izvršni komitet, Organizacioni odbor Saveza BiH, organizacione odbore u 5 općina (Jajce, Donji Vakuf, Šipovo, Ribnik i Ključ) angažirani na takmičarskim stazama, uključeni i rješavanje prijema takmičara i gostiju, smještaja, transposporta takmičara, sudija, promotivne aktivnosti , obračun rezultata, organizaciju treninga reprezentacija itd…

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’

Sekretar Kantonalnog Saveza SBK i dopredsjednik Saveza BiH, Indir Melić naglasio je da udruga Jajce i ostali suorganizatori imaju punu potporu Kantonalnog saveza SBK i mogu računati na puni angažman svih članica ovog kantona na pomoći u pripremi i organizaciji 35. SP Jajce 2015.

Prisutnim se obratio i predsjednik udruge “Zlatovčica” Jajce, Ćato Safet, koji se zahvalio na dobivanju organizacije, posebno onima koji su radili na izradi aplikacije i doprinjeli da se prepoznaju mogućnosti Jajca, i ostalih suorganizatora, naglasivši da je ovo i predstavljanje BiH u malom, jer su organizatori takmičenja iz dva entitetska saveza, dva kantona u Federaciji BiH, izrazivši optimizam i vjeru da ćemo ovo prvenstvo organizovati zajedničkim snagama i svim resursima kojima raspolažemo u ovih 5 općina društava, na zadovoljstvo svjetske mušičarske federacije FIPS- MOUCHE.

Nakon predstavljanja resursa kojim raspolaže Jajce i ostali suorganizatori, načelnici općina, predstavnici Saveza i udruga, odgovarali su na pitanja novinara.

Na kraju može se konstatirati da je nakon 2, 5 godina od kada smo na Kongresu u Rimu 2011. godine u konkurenciji 8. zemalja dobili domaćinstvo 35. svjetskog prvenstva u mušičarenju, i Natječaja unutar Saveza BiH gdje smo imali tri ozbiljna aplikanta za domaćine prvenstva (Bihać, Mostar i Jajce), i poslije nedavne odluke Upravnog odbora SRS BiH da se Jajcu dodjeljuje domaćinstvo, i zvanično počeli sa pripremama ove velike sportske manifestacije koja će nas predstaviti u ribolovnom svijetu.
Hvala svima koji će se uključiti, neposredno u pripreme i organizaciju SP i na taj način doprinjeti uspijehu organizacije 35. SP u mušičarenju Jajcu 2015.

Pročitajte i:   UGSR 'Bistro' Zenica: Započela udruženjska 'Mala škola ribolova'

SRETNO I BISTRO!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.