Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Besplatna škola ribolova za 20 osnovaca novogradske općine

Ž7=#Polaznici škole sportskog ribolova na ribarskoj stazi Oaza kod Dobroševića# (Foto I. BAJROVIĆ)S namjerom da osnovcima omogući besplatno učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Novi Grad Sarajevo je izdvojila 2.000 KM za školu sportskog ribolova koju pohađa 20 učenika OŠ Dobroševići.

Obuku u sportskom ribolovu provodi Udruženje Sportskih ribolovaca Novi Grad i ova dodatna aktivnost mnogo znači za osnovce.

Cilj škole ribolova je prvenstveno razvijanje masovnosti ribolovnog sportai i da mali polaznici nauče sve tajne ovog plemenitog sporta.

Obukom mladih vaspitavaju se i obučavaju u ribarskim vještinama. Ko jednom uzme ribarski štap u ruke on zna koje su vrijednosti provoditi sate u prirodi i uz obale rijeka i jezera.

“U toku je sedmnodnevna škola sportskog ribolova koja se provodi u OŠ Dobroševići i na ribarskoj stazi Lađanica kod Dobroševića. Djeca sa oduševljenjem dolaze na časove. Projekat je opravdao svoju svrhu i mi smo prezadovoljni rezultatima i djeca stiču kondiciju i uče osnovne vještine u lovu ribe, te praktično vezanje udica i druge tajne ovog sporta”, kazao je Sulejman Hamidović, član UO Udruženja sportskih ribolovaca Novi Grad.

Piše: Ismet BAJROVIĆ

Pročitajte i:   Održana Kup SRS BiH u lovu ribe na hranilicu - Feeder

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.