NajaveNajnovije vijesti

Mali Lošinj: Kup u podvodnom ribolovu

zimski_kup_logoNakon osam godina pauze, SRD “Udica” iz Malog Lošinja zajedno s Turističkom zajednicom i Gradom Mali Lošinj organizira, 37. po redu, “Zimski kup nacija”, kao uvertiru u 53. “Novogodišnji kup gradova”.

Ideja “Novogodišnjeg kupa” realizirana je 1959. godine, te se tradicija održavanja novogodišnjih natjecanja u podvodnom ribolovu održala do danas. Prvo Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu održano je u Malom Lošinju daleke 1957. godine.

Natjecanje će se održati u akvatoriju otoka Lošinja, a najzanimljivi dio bit će doček natjecatelja i početak vaganja ulova u sportskoj dvorani na Bočacu. Za vrijeme vaganja ulova posjetitelji će imati priliku kupiti lutriju, te nakon proglašenja pobjednika sudjelovati u izvlačenju nagrada – najboljih primjeraka ulovljene ribe.

PROGRAM:
28. prosinca 2014.
– Domjenak, verifikacija i otvorenje 37. “Zimskog kupa nacija” (tri natjecatelja po ekipi).

“Zimski kup nacija” natjecanje je na kojem će snage odmjeriti reprezentativci iz raznih zemalja iz cijele Europe. Nagrađuju se tri najbolja pojedinca i tri najbolje nacije, od kojih će najbolji osvojiti tradicionalni prijelazni pehar “Podvodnog ribolovca”, rad akademskog kipara Vinka Matkovića, kao zaštitnog znaka “Zimskog kupa nacija”.

Pročitajte i:   Poziv na Kup SRS BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom

– Natjecanje

30. prosinca 2014.

– Poribljavanje

– Domjenak, verifikacija i otvorenje 53. “Novogodišnjeg kupa gradova” (ekipno natjecanje, tri natjecatelja po ekipi).

“Novogodišnji kup gradova” ekipno je natjecanje na kojem će nastupiti ribolovci kao  predstavnici hrvatskih i europskih gradova.  Nagrađuju se tri najbolje ekipe, odnosno gradovi. Uz bogate novčane i prigodne nagrade najbolja ekipa odnosno grad osvojit će prijelazni pehar “Šargi na ostima”, rad akademskog kipara Vinka Matkovića, kao zaštitnog znaka “Novogodišnjeg kupa gradova”.

– Natjecanje

– Zatvaranje natjecanja i svečana večera

Pravila registracije:
– Kotizacija iznosi 650 eura (posljednji dan za uplatu kotizacije je 05. prosinca 2014.)
Kotizacija uključuje polupansion – dvokrevetna soba, doručak i večera od 27.- 30. prosinca u hotelu sa 4 zvijezdice (3 natjecatelja + 1 kapetan ekipe), tri plovila za natjecatelje za 36. “Zimski kup nacija”, jedno plovilo za ekipu za 53. “Novogodišnji kup gradova” (gorivo nije uključeno), kotizacija za jednu ekipu za 53. “Novogodišnji kup gradova”,  i prigodne majice.

Pročitajte i:   Autohtona potočna pastrmka ponovo na Vrelu Bosne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.