Najnovije vijestiTakmičenja

Internacionalni kup mladičara na Drini u Ustikolini

Ž7=#Mladičari na Drine bez ulovljene mladice, ali su imali bogatu trpezu i lijepo druženje. Senad Džomba upecao škobalja kapitalica#Druženje mladičara na obalama Drine

Piše: Ismet BAJROVIĆ

U povodu završetka ribolovne sezone lova mladice, a u organizaciji SRD „Halil Sofradžija“, u subotu, 27. decembra, na obalama Drine u Ustikolini, održan je jedanesti tradicionalni Internacionalni kup u lovu mladice, pod nazivom Memorijal „Halil Sofradžija“.

Na ovoj, po svemu dobro organizovanoj manifestaciji, učestvovalo je 8 ekipa sa više od 50 mladičara iz Novog Grada, Foče, Ustikoline, Goražda, Višegrada, Sarajeva, Sokoca, Pala i Rogatice.

Bilo je ovo nezaboravno druženje mladičara uz obale ljepotice Drine. Niko od učesnika nije imao sreću da upeca kraljicu naših voda. Jednog škobalja kapitalica iz ove rijeke izvukao je Senad Džomba, istaknuti sportski ribolovac iz Ustikoline, ali se riba nije uzele u dodjelu nagrade za najboljeg pojedinca, jer nije bio lov na škobalja. Na kraju nije se moglo izvršiti proglašenje pobjedničkih ekipa i najboljih pojedinaca.

U proteklih nekoliko godina na Internacionalnom kupu mladičara na Drini u Ustikolini niko nije upecao veću mladicu. Bilo je ulova manjih komada koje su nakon slikanja vraćene u vodu. Međutim, za mladičare kako su nam rekli nije jedini cilj lov mladice, već druženje i zbližavanje sportskih ribolovaca.

Pročitajte i:   Ekolozi u misiji zaštite Gornje Neretve: 300 čuda prirode ili 7 malih elektrana

Tako je bilo i ovog puta.

Po sunačanom vremenu, bogatoj trpezi sa pršutom, vojničkim grahom i domaćom rakijom uz obalu Drine pjevalo se i družilo do kasnih večernjih sati. Ribari kažu da ovaj kup privlači sve veći broj zaljubljenika u ribarski sport. Fešta na Drini je postala tradicija Ustikoljana i ljubitelja ribolova i prirode iz drugih gradova i krajeva, a godinama na obale Drine dolaze i brojni gosti.

Sulejmen Dreca, Senad Džomba i Admir Kuljuh iz Ustikoline, uložili su puno truda da ovo takmičenje proteklne u lijepom druženju i prijatnoj atmosveri.

“Posebno treba istaknuti činjenicu da je organizacija takmičenja bila odlična, a SRD „Halil Sofradžija“ – Ustikolina pripadaju riječi hvale. Sportski ribolov privlači mlade ljude, u njemu vlada prijateljstvo, jer ribari   veoma brzo među sobom uspostavljaju kontak.”, kaže Haris Sijerčić, član Udruženja sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo.

Pročitajte i:   Hа језеру Aлаговац почело Oпштинско такмичење у спортском риболову

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.